e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

Dosadašnje rasprave

Javna rasprava o prijedlogu Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o uvjetima dodjele i uporabe radiofrekvencijskog spektra
Sukladno članku 22. Zakona o elektroničkim komunikacijama (NN 73/08, dalje u tekstu: ZEK), Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (dalje u tekstu: HAKOM) otvara javnu raspravu o prijedlogu Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o uvjetima dodjele i uporabe radiofrekvencijskog spektra kojeg Vijeće HAKOM-a donosi temeljem članka 82. ZEK-a.

Priloženi dokumenti:
Datum otvaranja: 19. veljace 2010.g.
Datum zatvaranja: 22. ozujka 2010.g.

(Registracija i slanje komentara najkasnije do 24 sata 22. 03. 2010.g.)

Napomena: HAKOM ne preuzima odgovornost za sadržaj ili neprimjerenost sadržaja komentara javne rasprave. Stajališta izražena u komentarima ne odražavaju službena stajališta HAKOM-a i za njih je odgovoran autor.

Odgovori na komentare sa završene javne rasprave
U javnu raspravu mogu se uključiti samo registrirani korisnici.
Igor: VIPnet ovim putem dostavlja svoje k..., 22.3.2010 10:58:10
VIPnet ovim putem dostavlja svoje komentare na otvorenu javnu raspravu na prijedlog Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o uvjetima dodjele i uporabe radiofrekvencijskog spektra, te se nadamo da će naši komentari i prijedlozi, priloženi ovdje, biti svakako od koristi i s vaše strane prihvaćeni. Srdačan pozdrav, VIPnet d.o.o. Vrtni put 1, HR - 10 000 Zagreb

Dokument u prilogu: Vipnet_komentar_Pravilnik_dodjela i uporaba RF spektra.pdf
Berislav: Članak 12. Komentar: Projekte tre..., 22.3.2010 11:59:00
Članak 12. Komentar: Projekte treba izraditi sukladno preporukama ITU-a (za mikrovalne veze to je među ostalim i Rec. P. 530). Stavak 9., točka 2. Komentar: Nigdje odredbe o tome da treba lokaciju označiti s najbližim službenim toponimom sa karte 1:5000. Tolerancije točnosti geografskih koordinate i to u WGS sustavu - u sekundama. Problemi su naročito istaknuti u velikim naseljenim mjestima. Točka 4. ….ili izjava projektanta o slobodnoj Fresnelovoj zoni za standardnu i refraktivnu atmosferu, Komentar: Alternativa je groteskna, dovoljna je samo izjava projektanta – apsolutno to treba brisati!!! Točka 6. opis zahtijevanih tehničkih značajki uređaja i pripadajuće opreme, pri čemu se osobito moraju naznačiti tehničke značajke primijenjene u proračunu veze, i značajke antena s pripadajućim antenskim dijagramima zračenja, Komentar: Nigdje nema riječi od ETSI standardima i CEPT-ovim propisima? Komentar: Koji su zahtjevi njezinog korisnika za kvalitetom veze? Koja je zahtijevana pouzdanost veze u postotcima vremena koju projektom treba dokazati? To treba odrediti sam korisnik. Preporuke ITU-a odnose se na međunarodne i javne komunikacije.
Bernard: Poštovani, u privitku su komentar..., 22.3.2010 15:42:58
Poštovani, u privitku su komentari HT-Hrvatskih telekomunikacija d.d. na prijedlog Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o uvjetima dodjele i uporabe radiofrekvencijskog spektra. S poštovanjem, HT-Hrvatske telekomunikacije d.d.

Dokument u prilogu: Komentari-T-HT-Prijedlog_izmjena_Pravilnika_uvjeti_dodjele_i_uporabe_RF_spektra.pdf
Nino: Poštovani, OT-Optima telekom d.d..., 22.3.2010 15:54:53
Poštovani, OT-Optima telekom d.d. šalje svoje komentare i primjedbe u sklopu ove javne rasprave.

Dokument u prilogu: primjedbe OT-a_javna rasprava.docx