e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

Održan plenarni sastanak Neovisne skupine regulatornih tijela za željeznicu

VIJEST

Na sastanku IRG Rail-a predstavljeni su rezultati upitnika o nacionalnim mjerama uslijed pandemije koronavirusa, a raspravljalo se o mogućim načinima utvrđivanja financijskog učinka krize na željezničko tržište.

 
ZAGREB, 19. svibnja 2020. – Pod presjedanjem belgijskog regulatornog tijela ovog je tjedna, 18. i 19. svibnja 2020., putem online platforme održan plenarni sastanak Neovisne skupine regulatornih tijela za željeznicu (Independent Regulators’ Group – Rail), na kojem su sudjelovali i predstavnici HAKOM-a.
 
Na sastanku su predstavljeni rezultati istraživanja i provedena je rasprava o načinima poboljšanja rada IRG-Rail-a, a izabran je i novi privremeni supredsjedatelj Radne grupe za nadzor tržišta iz francuskog regulatornog tijela. Također je nastavljena rasprava s prethodnog sastanka mreže IRG Rail-a, održanog 21. travnja 2020., vezano za utjecaj pandemije koronavirusa te je usvojena zajednička Izjava IRG Rail o oporavku od krize uzrokovane Covidom 19. Predstavljeni su i rezultati upitnika o nacionalnim mjerama uslijed pandemije te se raspravljalo o mogućim načinima utvrđivanja financijskog učinka krize na željezničko tržište.

                                                                                        # # #

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70

Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr

 
O HAKOM-u:

HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja

 ispiši stranicu