e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

Javno savjetovanje o Pravilima o državnim potporama za uvođenje širokopojasnih mreža

VIJEST

Javno savjetovanje otvoreno je za sve zainteresirane do 5. siječnja sljedeće godine.


Zagreb, 9. rujna 2020. – Europska komisija jučer je pokrenula javno savjetovanje u okviru revizije Pravila o državnim potporama za uvođenje širokopojasnih mreža. Javno savjetovanje otvoreno je za sve zainteresirane do 5. siječnja 2021.
Više o inicijativi Europske komisije može se pronaći na sljedećoj poveznici.

Nadalje, komisija je pokrenula ciljano savjetovanje radi prikupljanja informacija o tehničkim, posebnim odredbama Smjernica i relevantnim odredbama GBER-a. Više informacija o savjetovanju može se pronaći na sljedećoj poveznici.
 
Naposljetku, Europska komisija pokrenula je javno savjetovanje o svojoj novoj inicijativi - Dugoročna vizija ruralnih područja. Cilj ovog savjetovanja je prikupiti mišljenja o trenutačnim prilikama i izazovima u ruralnim područjima, ciljevima za ruralna područja 2040. godine i mjerama potrebnim za postizanje tih ciljeva. Više informacija o savjetovanju može se pronaći na sljedećoj poveznici.
 

                                                                                       # # #

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70

Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr

O HAKOM-u:
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.  

 ispiši stranicu