e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

U Opatiji započeo MIPRO 2020., u poslijepodnevnim satima HAKOM-ov Dan tržišta

VIJEST

Dan tržišta moći će se pratiti izravno putem HAKOM-ove facebook stranice te putem HAKOM-ovog Youtube kanala.

 
ZAGREB, 30. rujna 2020. – U Opatiji je ove srijede, 30. rujna, svečano otvoren ovogodišnji, 43. Međunarodni skup za informacijsku, komunikacijsku i elektroničku tehnologiju MIPRO 2020. Skup će i ove godine u svom programu imati brojna plenarna predavanja, okrugle stolove i radionice, specijalne sjednice i prezentacije. U sklopu programa MIPRO 2020., HAKOM će danas, u vremenu od 16 do 19 sati, održati svoj tradicionalni Dan tržišta, događaj koji već niz godina okuplja predstavnike dionika tržišta elektroničkih komunikacija, poštanskih usluga i željezničkih usluga, kao i tijela državne uprave, gospodarstva i medija.
 
Na ovogodišnjem skupu bit će predstavljene najvažnije aktivnosti na tržištu elektroničkih komunikacija u budućem razdoblju. Cilj događanja je potaknuti otvorenu raspravu o nekim od najatraktivnijih tema, a u središtu će biti sljedeće teme kroz tri panela:

1. Spremnost RH za 5G?
2. Veleprodajni uvjeti pristupa novoizgrađenim mrežama
3. Transparentnost uvjeta korištenja javnih komunikacijskih usluga
 
MIPRO 2020 organiziran je kao hibridni skup, što znači da se provedba svih programskih elemenata odvija fizički i virtualno. Virtualno sudjelovanje omogućit će se pomoću naprednih komunikacija i suradničke interakcije preko hibridne konferencijske platforme.
Dan tržišta moći će se pratiti izravno putem HAKOM-ove facebook stranice te putem HAKOM-ovog Youtube kanala.

                                                                                             # # #
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.  
 ispiši stranicu