e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

Objavljena "Susretnica" 16.12.2020


Objavljena je nova aplikacija ICT-AAC Susretnica, dostupna za uređaje s operacijskim sustavima Android i iOS te za web preglednike. Susretnica je osmišljena radi podizanja svijesti o važnosti ispravnog pristupanja osobama s različitim tipovima invaliditeta, a razvijena je kao rezultat suradnje FER-a i HAKOM-a na projektu "Pristupačnost mobilnih aplikacija i povećanje društvene svijesti o izazovima s kojima se susreću osobe s invaliditetom".

U želji da pomognu osobi s invaliditetom, ljudi često zbog krivog pristupa dovedu ne samo osobu s invaliditetom u neugodan položaj, već i sebe, nakon čega se loše osjećaju te u budućim situacijama odustaju uopće pristupiti osobi s invaliditetom. Stoga je svrha ove aplikacije upravo prikazati na praktičnim i životnim primjerima što je u ovom kontekstu ispravno te nas naučiti kako postupiti i pristupiti osobama s invaliditetom.
Aplikacija je razvijena u suradnji s udrugama čiji su članovi osobe s različitim tipovima invaliditeta, a u samoj aplikaciji su obuhvaćene različite svakodnevne situacije (npr. čekanje na kolodvoru, ulazak u dizalo, prelazak raskrižja, parkiralište itd.) u kojima se često javlja potreba za inicijacijom komunikacije. Vrlo često osobe koje žele pomoći odmah kreću u akciju, bez da uopće pitaju osobu s invaliditetom treba li joj pomoć i želi li uopće pomoć, što je prva i osnovna stvar na koju se žele uputiti korisnici ove aplikacije.

Aplikacija je također i pristupačna, odnosno ugrađene su određene prilagodbe poput opcije koja simulira rad čitača zaslona, promjene fonta i zumiranja.
 
Verziju aplikacije za operacijske sustave Android i Apple možete preuzeti putem trgovina Play Store, odnosno App Store.

Aplikaciju se može pokrenuti i putem internetskih preglednika na poveznici.
 ispiši stranicu