e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

Javna rasprava

Javna rasprava
Javna rasprava - prijedlog Tablice namjene radiofrekvencijskog spektra

Sukladno članku 81. stavku. 1. Zakona o elektroničkim komunikacijama (NN br. 73/08, 90/11, 133/12, 80/13, 71/14 i 72/17, dalje: ZEK), Tablica namjene radiofrekvencijskog spektra je sastavni dio Pravilnika o namjeni radiofrekvencijskog spektra, koji na prijedlog Vijeća Agencije donosi ministar mora, prometa i infrastrukture.

Krajem 2019. održana je Svjetska radiokomunikacijska konferencija (dalje: WRC-19) na kojoj je dogovoren niz izmjena u Radijskim propisima koji na svjetskoj razini propisuju način korištenja radiofrekvencijskog spektra. Sukladno tome, potrebno je promjene načina korištenja radiofrekvencijskog spektra s WRC-19 usvojiti u hrvatske propise tj. izmijeniti Tablicu namjene. U Tablicu namjene unesene su i ostale izmjene koje su rezultat izmjena određenih dokumenata (odluka) na europskoj razini kao i druge promjene nužne za upravljanje RF spektrom.

O prijedlogu izmjena Tablice namjene potrebno je sukladno članku 22. stavku 5. ZEK-a provesti postupak javne rasprave.

Registrirajte se na javnu raspravu


Datum otvaranja rasprave: 24. rujna 2020.
Datum zatvaranja rasprave: 15. listopada 2020.

Napomena: HAKOM ne preuzima odgovornost za sadržaj ili neprimjerenost sadržaja komentara javne rasprave. Stajališta izražena u komentarima ne odražavaju službena stajališta HAKOM-a i za njih je odgovoran autor. Komentare možete slati i pismenim putem na adresu sjedišta HAKOM-a.