e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

Postupno gašenje ISDN tehnologije

Hrvatski Telekom je započeo postupak migracije krajnjih korisnika s tradicionalne PSTN platforme na IMS platformu, što zapravo predstavlja prelazak na mrežnu arhitekturu nove generacije. Modernizacija elektroničke komunikacijske infrastrukture dovodi do postupnog smanjenja lokalnih centrala u mreži Hrvatskog Telekoma. Danom gašenja određene lokalne centrale prestaje mogućnost pružanja ISDN BRA usluge od strane Hrvatskog Telekoma na području pokrivanja navedene centrale. Kako bi se omogućila realizacija planiranog gašenja lokalnih centrala, Hrvatski Telekom je prestao prodavati ISDN BRA uslugu (privatnim korisnicima od 1. lipnja 2011. godine, a poslovnim korisnicima od 15. srpnja 2012. godine) te započeo postupnu migraciju postojećih korisnika ISDN BRA usluge na zamjenska rješenja za navedenu uslugu.
 
Trenutno Hrvatski Telekom provodi pilot projekt gašenja lokalne centrale na lokalnoj centrali Prečko u Zagrebu. Gašenje lokalne centrale je predviđeno za 31. ožujka 2013. godine do kada će postojeći korisnici ISDN BRA usluge Hrvatskog Telekoma i alternativnih operatora biti migrirani na jedno od ponuđenih zamjenskih rješenja. Plan Hrvatskog Telekoma je završiti postupak migracije svih krajnjih korisnika na IMS platformu u 2015. godini i ugasiti sve lokalne centrale u mreži Hrvatskog Telekoma.
 
Nastavno na navedene promjene u mreži, čiji se završetak planira u 2015. godini, HAKOM je mišljenja kako javni naručitelji u procesu javne nabave ne bi trebali naglasak stavljati na tehnologiju kojom žele da im zatražene usluge budu omogućene, već na specifikaciji usluga koje su im potrebne. Ovaj pristup će operatorima korisnicima omogućiti da realizaciju usluga ponude tehnološki neutralno, postojećim i najnovijim tehnologijama. 
 ispiši stranicu