e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

Radionica: modeli ulaganja u širokopojasnu infrastrukturu iz EU fondova

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE
 
HAKOM u suradnji s TAIEX-om organizira radionicu koja će tijelima javne vlasti omogućiti nova iskustava u korištenju fondova Europske unije za razvoj širokopojasnog pristupa internetu. Okupljenima će stručnjaci iz zemalja Europske unije prenositi svoja iskustva i predstaviti različite modele ulaganja.

ZAGREB, 9. svibnja 2013. - Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) u suradnji s Uredom tehničke pomoći Europske komisije za razmjenu informacija (TAIEX) organizira radionicu pod nazivom „Modeli ulaganja u infrastrukturu za širokopojasni pristup“. Dvodnevna radionica će se održati 13. i 14. svibnja u Hotelu Four Points Sheraton Panorama u Zagrebu, Trg Krešimira Ćosića 9, s početkom u 8:45 sati.
 
Cilj radionice je prikupiti i prenijeti pozitivna iskustva država članica Europske unije u primjeni različitih modela ulaganja u širokopojasnu infrastrukturu na lokalnoj i područnoj  razini koristeći i dostupne EU fondove. Radionica će okupiti predstavnike ministarstava, državnih agencija, gradova i HAKOM-a.  
 
Stručnjaci iz EU će upoznati tijela javne vlasti s modelima ulaganja u infrastrukturu pristupa širokopojasnom internetu sukladno Strategiji razvoja širokopojasnog pristupa u Republici Hrvatskoj u razdoblju od 2012. do 2015. godine kojom se Vlada Republike Hrvatske strateški opredijelila za uravnoteženi razvoj infrastrukture širokopojasnog pristupa i širokopojasnih usluga. Radionica je u potpunosti financirana sredstvima Europske unije, odnosno Ureda tehničke pomoći, i ujedno će poslužiti kao pomoć u razumijevanju važnosti i pogodnosti korištenja EU fondova i ostalih modela ulaganja koji će Hrvatskoj biti na raspolaganju skorim ulaskom u EU.
 
Dosadašnji projekti provedeni u HAKOM-u, koji su financirani sredstvima Europske unije, dostupni su putem HAKOM-ovih internetskih stranica na adresi:
https://www.hakom.hr/default.aspx?id=357  
 
                                                                                                         # # #
 
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: https://www.hakom.hr
Za postavljanje pitanja potrebna je registracija.
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištu elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga. Agencija štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora raznolikih komunikacijskih i poštanskih usluga po prihvatljivim cijenama, definira održive konkurentne uvjete operatorima i davateljima usluga uz pravedne uvjete za povrat investicija te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kvaliteti života u RH upotrebom modernih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga, podržavanje rasta investicija i inovacija u tržište elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga, osiguravanje učinkovitog korištenja ograničenih resursa, ubrzanje rasta širokopojasnih proizvoda i usluga, osiguravanje pristupačne ponude komunikacijskih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, definiranje i implementiranje učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih kompetencija reguliranja tržišta.
 
 ispiši stranicu