e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM postao punopravni član BEREC-a

HAKOM je postao punopravni član Tijela europskih regulatora za elektroničke komunikacije (BEREC) od prošlog ponedjeljka, ali njegov rad i stručnjaci prepoznati su još iz vremena dok je imao samo status promatrača u toj organizaciji. HAKOM je odmah po punopravnom članstvu dobio priliku biti sudionik stručne skupine, koja će donijeti prijedlog mišljenja BEREC-a za Europsku komisiju.
 
Zagreb, 5. srpnja 2013. – Ulaskom Republike Hrvatske u Europsku uniju 1. srpnja, HAKOM je postao punopravni član Tijela europskih regulatora za elektroničke komunikacije (BEREC). Jedna od zadaća BEREC-a jeste i davanje mišljenja Europskoj komisiji u slučajevima kada se ona ne slaže s regulatornim odlukama, koje su donijeli pojedini nacionalni regulatori. Upravo jedan nedavni slučaj iz EU, za kojeg je EK izrazila ozbiljnu sumnju u ispravnost, naći će se kao predmet razmatranja BEREC-a. Sedmeročlana radna skupina, u kojoj se nalaze regulatorni stručnjaci iz EU zemalja, pripremit će mišljenje za Europsku komisiju. Jedan od tih stručnjaka dolazi iz HAKOM-a.
 
Aktivnom i kompetentnom suradnjom s europskim institucijama proteklih godina, zajedno sa stručnjacima Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, od početka pregovora  RH s Europskom unijom, preko zatvaranja poglavlja 10. „Informacijsko društvo i mediji“ već u ranoj fazi pregovora,  HAKOM se nametnuo kao pouzdan i stručan partner BEREC-u. Uvrštenje HAKOM-a u radnu skupinu za izradu mišljenja za EK samo par dana od članstva u BEREC-u, dokaz je povjerenja i ugleda kojeg HAKOM, kao predstavnik Republike Hrvatske, uživa u institucijama EU te da je vrijeme provedeno u statusu promatrača iskorišteno na najbolji mogući način.
 
Više o Tijelu europskih regulatora za elektroničke komunikacije (BEREC) može se pronaći na http://berec.europa.eu/
 ispiši stranicu