e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

Produljen rok natječaja za dodjelu potpora za razvoj širokopojasnih mreža

VIJEST
 
 
Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) je zbog velikog interesa produljila rok za podnošenje ponuda na natječaj za dodjelu državnih potpora za brzi razvoj širokopojasnih mreža na područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima i na otocima.
 
ZAGREB, 18. listopad, 2013. – Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) je sredinom ožujka ove godine objavila javni natječaj za dodjelu državnih potpora za brzi razvoj širokopojasnih mreža na područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima i na otocima. Krajnji rok za predaju ponuda za dodjelu državnih potpora bio je predviđen za 04.studeni, a rok za odluku o dodjeli poticajnih sredstava 13. prosinca ove godine. Zbog velikog zanimanja rok za predaju ponuda se produljuje – do 04. prosinca u 13 sati kada će se obaviti i javno otvaranje ponuda.
 
Podsjećamo, cilj razvoja interneta i širokopojasnog pristupa internetu je informatičko društvo i društvo znanja. Imajući u vidu vezu između razvijenosti interneta i širokopojasnog pristupa internetu te ukupnog društvenog razvoja, unaprjeđenje ovog područja nužan je uvjet daljnjeg razvoja Republike Hrvatske.
 
S obzirom na nedostatnu rasprostranjenost širokopojasnosti u slabije razvijenim područjima i njen značaj kao pokretača gospodarskog razvoja te nezaobilaznog čimbenika u osiguravanju učinkovitijeg zdravstva, obrazovanja, znanosti, kulture, turizma i ostalih gospodarskih grana, poticanje razvoja suvremenih komunikacijskih mreža ove vrste predstavlja strateški državni cilj. Potpore u ukupnom iznosu od 50 milijuna kuna dodijelit će se u razdoblju od 2012. do 2016. godine za izgradnju infrastrukture za širokopojasni pristup školama, zdravstvenim ustanovama i objektima vatrogasnih zajednica koje trenutno nemaju osiguran pristup infrastrukturi za brzi internet, a nalaze se na područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima ili otocima.
 
Novi termini natječaja su sljedeći:
 
Postupak  Nadnevak
Objava javnog poziva   01. kolovoza 2013.
Rok za postavljanje pitanja i pojašnjenja   09. rujna 2013.
Rok za odgovore na pitanja i pojašnjenja  27. rujna 2013.
Rok za podnošenje ponuda (natječajni rok) 04.prosinca 2013.
Javno otvaranje ponuda 04. prosinca 2013.
Odluka o dodjeli općih poticajnih sredstava 15. siječnja 2014.
 

  • Odluka o izmjeni odluke o raspisivanju javnog natječaja za dodjelu državnih potpora za brzi razvoj širokopojasnih mreža na područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima i na otocima - treći krug (pdf)


Ovim putem HAKOM još jednom poziva sve zainteresirane da posjete internetske stranice na adresi www.hakom.hr/default.aspx?id=50 na kojima se nalaze svi projektni dokumenti i neophodne informacije 
 
                                                                                                   # # #

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:

Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70

Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: https://www.hakom.hr
Za postavljanje pitanja potrebna je registracija.
 

O HAKOM-u:
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištu elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga. Agencija štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora raznolikih komunikacijskih i poštanskih usluga po prihvatljivim cijenama, definira održive konkurentne uvjete operatorima i davateljima usluga uz pravedne uvjete za povrat investicija te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kvaliteti života u RH upotrebom modernih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga, podržavanje rasta investicija i inovacija u tržište elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga, osiguravanje učinkovitog korištenja ograničenih resursa, ubrzanje rasta širokopojasnih proizvoda i usluga, osiguravanje pristupačne ponude komunikacijskih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, definiranje i implementiranje učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih kompetencija reguliranja tržišta.

 ispiši stranicu