e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM objavio drugi Javni poziv za dostavu idejnih rješenja softverskih aplikacija i usluga

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE 

HAKOM je objavio novi javni poziv za prikupljanja ideja za razvoj internetskih aplikacija i usluga, a njihovim odabirom i implementacijom cilj je ubrzati razvoj širokopojasnog pristupa internetu u Republici Hrvatskoj.
 
ZAGREB, 13. studenoga 2013. – Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) obavještava sve zainteresirane da je raspisala drugi krug javnog poziva za dostavu projektnih prijedloga/ideja za razvoj softverskih aplikacija i usluga za poticanje i ujednačavanje razvoja širokopojasnosti na područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima i otocima.
 
Cilj javnog poziva je prikupiti ideje za softverske aplikacije i usluge koje potpomažu razvoj gospodarstva i kakvoću života u Republici Hrvatskoj, tj. potpomažu razvoj obrazovanja, zdravstva, poljoprivrede, sigurnosti građana te „e-Vlada“ usluga.
 
Velik broj pristiglih ideja u prvom krugu javnog poziva s početka prošle godine pokazatelj je prepoznatljivosti sadržaja kao jednog od pokretača razvoja širokopojasnog pristupa, a financiranjem najboljih ideja HAKOM potiče obogaćenje ponuda usluga koje mogu poboljšati kakvoću života stanovništva na područjima od posebne državne skrbi, brodsko-planinskim područjima i otocima.
 
Poziv je otvoren za sve zainteresirane pravne ili fizičke osobe – tijela državne uprave, lokalne zajednice, obrazovne i istraživačke institucije, privatna i javna poduzeća, neprofitne organizacije te građane. Važno je napomenuti kako svoje prijedloge/ideje mogu dostaviti i sudionici prvog kruga javnog poziva.
 
Javni poziv za dostavu prijedloga i ideja traje do 29. studenoga 2013., a objavljen je na internetskim stranicama HAKOM-a na poveznici https://www.hakom.hr/default.aspx?id=116&subid=1235
 
                                                                                                        # # #
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: https://www.hakom.hr
Za postavljanje pitanja potrebna je registracija.
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištu elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga. Agencija štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora raznolikih komunikacijskih i poštanskih usluga po prihvatljivim cijenama, definira održive konkurentne uvjete operatorima i davateljima usluga uz pravedne uvjete za povrat investicija te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kvaliteti života u RH upotrebom modernih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga, podržavanje rasta investicija i inovacija u tržište elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga, osiguravanje učinkovitog korištenja ograničenih resursa, ubrzanje rasta širokopojasnih proizvoda i usluga, osiguravanje pristupačne ponude komunikacijskih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, definiranje i implementiranje učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih kompetencija reguliranja tržišta.
 
 ispiši stranicu