e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM na konferenciji KOM 2013

VIJEST
 
Na konferenciji o elektroničkim komunikacijskim tehnologijama i normama u informatici KOM 2013, održanoj u Zagrebu od 25. do 26. studenog, stručnjaci HAKOM-a Emil Jurić i Josip Šajnović prezentirali su “Pregled tržišta elektroničkih komunikacija” i “Regulativu svjetlovodnih pristupnih mreža”. HAKOM je sudjelovao i na panelu-raspravama o elektroničkim komunikacijama i normizaciji  te optičkim mrežama.
 
ZAGREB, 27. studenog 2013. – U Zagrebu je od 25. do 26. studenog održana konferencija KOM 2013, skup o elektroničkim komunikacijskim tehnologijama i normama u informatici. Teme konferencije su bile: Mreže i mrežne tehnologijeobrađene su razne vrste mreža za širokopojasni pristup te upravljanje njima, Komunikacijske i Internet uslugena predavanjima su prezentirane širokopojasne usluge počevši od „Full service broadband koncepta“ pa do konkretnih usluga kao što je i buduća 3D TV, te Sigurnost i zaštita na mrežikroz predavanja i prezentacije detaljno su obrađeni problemi sigurnog rada sa suvremenim komunikacijskim tehnologijama, praćenje i razvoj ugroza, rješavanje računalno-sigurnosnih incidenata, prikupljanje i distribucija sigurnosnih savjeta, preporuka i alata, te kako praktično poboljšati sigurnost računalnih sustava i mreža.
 
Više informacija o samoj konferenciji može se pronaći na poveznici: http://www.case.hr/konferencije/kom2013
 
 
 
                                                                                                   # # #
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: https://www.hakom.hr
Za postavljanje pitanja potrebna je registracija.
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištu elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga. Agencija štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora raznolikih komunikacijskih i poštanskih usluga po prihvatljivim cijenama, definira održive konkurentne uvjete operatorima i davateljima usluga uz pravedne uvjete za povrat investicija te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kvaliteti života u RH upotrebom modernih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga, podržavanje rasta investicija i inovacija u tržište elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga, osiguravanje učinkovitog korištenja ograničenih resursa, ubrzanje rasta širokopojasnih proizvoda i usluga, osiguravanje pristupačne ponude komunikacijskih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, definiranje i implementiranje učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih kompetencija reguliranja tržišta.
 
 ispiši stranicu