e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

Uskoro gotovo sve škole i zdravstvene ustanove sa širokopojasnim internetom

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE
  
Na trećem javnom natječaju za dodjelu potpora za izgradnju širokopojasne infrastrukture za ciljane korisnike na područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima i otocima jedinu ponudu je dostavio VIPnet. Završetkom izgradnje gotovo svi ciljani korisnici poput škola i domova zdravlja bit će spojeni na širokopojasni internet.
 
ZAGREB, 5. prosinca 2013. – Na HAKOM-ovom javnom otvaranju ponuda na dosad trećem javnom natječaju za dodjelu državnih potpora za izgradnju širokopojasnih mreža na područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima i otocima, jedinu ponudu za četiri županije je podnio VIPnet. Odluku o dodjeli potpora HAKOM će donijeti najkasnije do 13. prosinca ove godine.
 
Potpore su dio HAKOM-ovog Programa razvoja interneta i širokopojasnog pristupa internetu na područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima i otocima, koji  predviđa potpore za čitav lanac vrijednosti koje čine širokopojasni ekosustav: brzu mrežu, razvoj usluga i aplikacija te prateću telekomunikacijsku opremu. U prva dva kruga natječaja dodijeljene su potpore za izgradnju širokopojasne infrastrukture u visini od gotovo 29 milijuna kuna za 15 županija. U ovom krugu dodjeljivat će se potpore za izgradnju širokopojasne infrastrukture u još četiri županije (Bjelovarsko-bilogorska, Dubrovačko-neretvanska, Krapinsko-zagorska i Sisačko-moslavačka županija) te je na raspolaganju gotovo 21 milijun kuna. Izgradnja infrastrukture će omogućiti ciljanim korisnicima poput škola i domova zdravlja pristup internetu sa širokopojasnim brzinama, a završetkom programa svi ciljani korisnici u Republici Hrvatskoj na područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima i otocima imat će mogućnost priključenja na širokopojasni internet s osnovnom brzinom od 2 Mbit/s najkasnije u roku od 6 mjeseci, a u razdoblju od 5 godina pristupna brzina se mora povećati na najmanje 30 Mbit/s.
 
Više o Programu razvoja interneta i širokopojasnog pristupa internetu na područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima i otocima dostupno je putem interneta na adresi: www.hakom.hr/default.aspx?id=50 .
 
                                                                                                      # # #
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: https://www.hakom.hr
Za postavljanje pitanja potrebna je registracija.
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištu elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga. Agencija štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora raznolikih komunikacijskih i poštanskih usluga po prihvatljivim cijenama, definira održive konkurentne uvjete operatorima i davateljima usluga uz pravedne uvjete za povrat investicija te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kvaliteti života u RH upotrebom modernih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga, podržavanje rasta investicija i inovacija u tržište elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga, osiguravanje učinkovitog korištenja ograničenih resursa, ubrzanje rasta širokopojasnih proizvoda i usluga, osiguravanje pristupačne ponude komunikacijskih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, definiranje i implementiranje učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih kompetencija reguliranja tržišta.
 
 ispiši stranicu