e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM-u potpredsjedničko mjesto u BEREC-u

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE
 
Zamjenik predsjednika Vijeća HAKOM-a Domagoj Jurjević izabran je za potpredsjednika   BEREC-a, organizacije europskih regulatornih tijela za područje elektroničkih komunikacija.
 
ZAGREB, 6. prosinca 2013. – Domagoj Jurjević, zamjenik predsjednika Vijeća HAKOM-a, izabran je za potpredsjednika BEREC-a na današnjoj plenarnoj sjednici BEREC-a (Body of European Regulators for Electronic Communications) u Budimpešti.
 
HAKOM je aktivan član međunarodnih institucija od 2006., a regulatorna tijela svih država članica EU, koja i čine BEREC, pri izboru su prepoznala proaktivnost, stručnost i viziju pokazanu u procesu liberalizacije hrvatskog tržišta elektroničkih komunikacija, lidersku ulogu u regiji te značajan doprinos stručnjaka HAKOM-a u radu BEREC-a. Izbor HAKOM-ovog predstavnika na mjesto potpredsjednika, ni nepunih pola godine od punopravnog članstva u BEREC-u,  nije samo potvrda izvrsnosti, nego će Republici Hrvatskoj omogućiti još aktivnije sudjelovanje u stvaranju uvjeta za uspostavu jedinstvenog europskog tržišta elektroničkih komunikacija, a pritom će biti nužno sačuvati i dalje razvijati uvjete na hrvatskom tržištu, postignute liberalizacijom tržišta elektroničkih komunikacija.
 
BEREC - organizacija europskih regulatornih tijela, osnovan je 2009. od strane Europskog parlamenta i Vijeća, a svoju sadašnju ulogu na tržištu je preuzeo od 2011. U svom radu  zamijenio je Grupu europskih regulatora (ERG), koja je na tržištu postojala od 2002.  kao savjetodavno tijelo Europskoj komisiji. BEREC svojim radom osigurava neovisnu i dosljednu regulaciju tržišta elektroničkih komunikacija u EU temeljenu na najvišim stručnim standardnima, a sve u cilju dobrobiti Europske unije i njezinih građana. Predsjednik BEREC-a u 2014. bit će Göran Marby, izvršni direktor švedskog regulatornog tijela (PTS).
 
Detaljnije informacije o BEREC-u mogu se pronaći na: http://www.berec.europa.eu
 
                                                                                                     # # #
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: https://www.hakom.hr
Za postavljanje pitanja potrebna je registracija.
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištu elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga. Agencija štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora raznolikih komunikacijskih i poštanskih usluga po prihvatljivim cijenama, definira održive konkurentne uvjete operatorima i davateljima usluga uz pravedne uvjete za povrat investicija te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kvaliteti života u RH upotrebom modernih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga, podržavanje rasta investicija i inovacija u tržište elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga, osiguravanje učinkovitog korištenja ograničenih resursa, ubrzanje rasta širokopojasnih proizvoda i usluga, osiguravanje pristupačne ponude komunikacijskih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, definiranje i implementiranje učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih kompetencija reguliranja tržišta.
 
 ispiši stranicu