e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM u “Telekomunikacijama”

VIJEST
 
U vodećem znanstveno-stručnom časopisu u području telekomunikacija u Srbiji objavljen je stručni rad “Iskustva HAKOM-a u primjeni Zakona o elektroničkim komunikacijama, temeljenog na regulatornom okviru europske unije iz 2009.”.
 
ZAGREB, 9. prosinca 2013. – „Telekomunikacije“ su vodeći znanstveno-stručni časopis u Republici Srbiji u području telekomunikacija. Jedan od rezultata vrlo dobre suradnje regulatornih tijela Republike Hrvatske i Republike Srbije, HRvatske agencije za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM-a) i Regulatorne agencije za telekomunikacije (RATEL-a) je objava stručnog rada stručnjaka HAKOM-a u časopisu "Telekomunikacije". Uz najavu na naslovnoj stranici, na deset stranica je predstavljeno iskustvo HAKOM-a u primjeni regulatornog okvira EU iz 2009 na regulaciju tržišta elektroničkih komunikacija u Republici Hrvatskoj.
 
Podsjetimo, Republika Hrvatska je već prije više od pet godina uskladila svoje zakonodavstvo s tadašnjim regulatornim okvirom EU u području elektroničkih komunikacija, što je rezultiralo, u sklopu pregovora za pristupanje EU, zatvaranjem poglavlja 10, "Informatičko društvo i mediji" u jesen 2008. Naša država je bila i jedna od prvih u Europi, koja je Zakon o elektroničkim komunikacijama prilagodila novom regulatornom okviru EU iz 2009. Izazovi u tom području su često tema razgovora s regulatorima u regiji, pa ne treba čuditi zanimanje za iskustva i  mišljenja HAKOM-ovih stručnjaka.
 
 
Rad se može pročitati na poveznici: https://www.hakom.hr/UserDocsImages/2013/strucna_misljenja/Iskustva%20HAKOM-a%20u%20primjeni%20ZEK-a%20temeljenog%20na%20regulatornom%20okviru%20EU%20iz%202009.pdf
 
  
                                                                                                   # # #
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: https://www.hakom.hr
Za postavljanje pitanja potrebna je registracija.
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištu elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga. Agencija štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora raznolikih komunikacijskih i poštanskih usluga po prihvatljivim cijenama, definira održive konkurentne uvjete operatorima i davateljima usluga uz pravedne uvjete za povrat investicija te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kvaliteti života u RH upotrebom modernih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga, podržavanje rasta investicija i inovacija u tržište elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga, osiguravanje učinkovitog korištenja ograničenih resursa, ubrzanje rasta širokopojasnih proizvoda i usluga, osiguravanje pristupačne ponude komunikacijskih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, definiranje i implementiranje učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih kompetencija reguliranja tržišta.
 
 ispiši stranicu