e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM objavio predzadnji natječaj za izradu aplikacija u ovoj godini

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE
 
HAKOM je objavio peto javno nadmetanje za izradu društveno korisnih aplikacija u ovoj godini. S realizacijom preostalih se nastavlja do kraja ove i 2014.
 
ZAGREB, 11. prosinca 2013. – Danas je HAKOM objavio peto javno nadmetanje za izradu društveno korisnih aplikacija u ovoj godini. Izrada aplikacija je dio Programa razvoja interneta i širokopojasnog pristupa internetu na područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima i otocima, a njihovom realizacijom se želi potaknuti razvoj širokopojasnog ekosustava u ruralnim područjima. Pri tome treba napomenuti da će internetske aplikacije moći koristiti svi zainteresirani građani, bez obzira na područje na kojem žive. 
 
Peti ciklus realizacije prikupljenih ideja za korisne aplikacije je ujedno i pretposljednji u ovoj godini, a i u 2014. HAKOM namjerava nastaviti sa svojim programom realizirajući i preostale ideje odabrane nakon provedenih javnih poziva.
 
Natječaj je objavljen za izradu sljedeće dvije aplikacije:
 
Internetsko oglašavanje za osobe s invaliditetom - aplikacija  zamišljena s ciljem uspostave besplatnog oglasnog prostora za osobe s invaliditetom, prvenstveno s područja posebne državne skrbi, brdsko planinskih područja i otoka, kako bi lakše plasirali svoje proizvode i usluge. Putem aplikacije namjerava se omogućiti i veće uključivanje osoba s invaliditetom u informatičko društvo te na taj način poticati samozapošljavanje.
 
Edukacija nastavnika u školama - aplikacija namijenjena organizaciji edukacije nastavnika u školama i ustanovama koje se bave prijenosom znanja iz osnova informatičke i digitalne pismenosti.
 
Natječaj je otvoren za sve zainteresirane pravne ili fizičke osobe, a krajnji rok za dostavu ponuda je 8. siječnja 2014.
 
Sve dodatne informacije mogu se dobiti na HAKOM-ovim internetskim stranicama na adresi https://www.hakom.hr/default.aspx?id=63&nid=143
 
 
                                                                                                      # # #
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: https://www.hakom.hr
Za postavljanje pitanja potrebna je registracija.
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištu elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga. Agencija štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora raznolikih komunikacijskih i poštanskih usluga po prihvatljivim cijenama, definira održive konkurentne uvjete operatorima i davateljima usluga uz pravedne uvjete za povrat investicija te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kvaliteti života u RH upotrebom modernih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga, podržavanje rasta investicija i inovacija u tržište elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga, osiguravanje učinkovitog korištenja ograničenih resursa, ubrzanje rasta širokopojasnih proizvoda i usluga, osiguravanje pristupačne ponude komunikacijskih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, definiranje i implementiranje učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih kompetencija reguliranja tržišta.
 
 ispiši stranicu