e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM dodijelio potpore – preostalo još 13 ciljanih korisnika

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE
 
HAKOM je odabrao VIPnetove ponude za dodjelu potpora za spajanje ciljanih korisnika - škola, domova zdravlja i drugih na širokopojasni internet u četiri županije. Nakon ovog kruga natječaja još samo preostaje spojiti ciljane korisnike u Brodsko-posavskoj županiji.
 
ZAGREB, 12. prosinca 2013. – Na trećem natječaju za dodjelu potpora za brzi razvoj širokopojasnih mreža na područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima i otocima HAKOM je odabrao ponude VIPneta za izgradnju mreža za brzi internet za javne ustanove poput škola, domova zdravlja i drugih korisnika na četiri ciljana područja (županija).
 
Nakon analiza ponuda odlučeno je prihvatiti ponude za Bjelovarsko-bilogorsku, Dubrovačko-neretvansku, Krapinsko-zagorsku i Sisačko-moslavačku županiju. Ukupno dodijeljene potpore iznose gotovo 4 milijuna kuna, a nakon sklapanja ugovora s odabranim ponuditeljem HAKOM će pokrenuti novi natječaj za dodjelu potpora za jedinu preostalu županiju - Brodsko-posavsku. U njoj je preostalo omogućiti pristup širokopojasnom internetu za 13 ciljanih korisnika, koji su svi osnovne škole.

U prva dva HAKOM-ova natječaja za dodjelu potpora dodijeljeno je gotovo 29,5 milijuna kuna za izgradnju brzih mreža u Osječko-baranjskoj, Primorsko-goranskoj, Ličko-senjskoj, Karlovačkoj, Požeško-slavonskoj, Splitsko-dalmatinskoj, Šibensko-kninskoj, Virovitičko-podravskoj, Vukovarsko-srijemskoj i Zadarskoj županiji. Program razvoja interneta i širokopojasnog pristupa internetu na područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima i otocima predviđa potpore za čitav lanac vrijednosti koje čine širokopojasni ekosustav: brzu mrežu, razvoj usluga i aplikacija te prateću telekomunikacijsku opremu. Više o Programu dostupno je putem interneta na adresi: www.hakom.hr/default.aspx?id=50.
 
 
                                                                                                       # # #
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: https://www.hakom.hr
Za postavljanje pitanja potrebna je registracija.
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištu elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga. Agencija štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora raznolikih komunikacijskih i poštanskih usluga po prihvatljivim cijenama, definira održive konkurentne uvjete operatorima i davateljima usluga uz pravedne uvjete za povrat investicija te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kvaliteti života u RH upotrebom modernih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga, podržavanje rasta investicija i inovacija u tržište elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga, osiguravanje učinkovitog korištenja ograničenih resursa, ubrzanje rasta širokopojasnih proizvoda i usluga, osiguravanje pristupačne ponude komunikacijskih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, definiranje i implementiranje učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih kompetencija reguliranja tržišta.
 
 ispiši stranicu