e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM odabrao nove ideje za razvoj aplikacija

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE
  
Na javni poziv za dostavu idejnih rješenja softverskih aplikacija i usluga odazvali su se građani i tvrtke s ukupno 54 ideje. Njih 19 će se realizirati putem javnih natječaja, nakon što se izradi tehnička dokumentacija.
 
ZAGREB, 18. prosinca 2013. – Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) donijela je odluku o odabiru 19 idejnih rješenja softverskih aplikacija i usluga za poticanje i ujednačavanje razvoja širokopojasnosti na područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima i otocima. Ideje izabrane između njih 54 morale su, između ostalog, zadovoljiti kriterij pomaganja razvoja gospodarstva i kakvoće života u Republici Hrvatskoj, odnosno razvoja obrazovanja, zdravstva, poljoprivrede, sigurnosti građana te „e-Uprava“ usluga. Najviše ideja je izabrano iz područja sigurnosti i zdravstva, a zastupljena su i ostala područja. Tvrtke i građani, čije su ideje izabrane, a ujedno nisu i ciljani korisnik, prema uvjetima javnog poziva bit će nagrađene s pet tisuća kuna.
 
Odabrane ideje će se realizirati javnim nadmetanjima, čim se stvore uvjeti za pokretanje natječaja, odnosno kada se izradi potrebna natječajna i tehnička dokumentacija za pojedinu aplikaciju. Javna nadmetanja će početi u siječnju iduće godine.
 
Popis svih pristiglih ideja s predlagateljima, kao i onih koje su odabrane za realizaciju, može se pronaći na poveznicama:
 
                                                                                                  # # #
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: https://www.hakom.hr
Za postavljanje pitanja potrebna je registracija.
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištu elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga. Agencija štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora raznolikih komunikacijskih i poštanskih usluga po prihvatljivim cijenama, definira održive konkurentne uvjete operatorima i davateljima usluga uz pravedne uvjete za povrat investicija te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kvaliteti života u RH upotrebom modernih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga, podržavanje rasta investicija i inovacija u tržište elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga, osiguravanje učinkovitog korištenja ograničenih resursa, ubrzanje rasta širokopojasnih proizvoda i usluga, osiguravanje pristupačne ponude komunikacijskih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, definiranje i implementiranje učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih kompetencija reguliranja tržišta.
 
 ispiši stranicu