e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM objavio zadnji natječaj za izradu aplikacija u ovoj godini

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE
 
HAKOM je objavio šesto te ujedno i posljednje javno nadmetanje za izradu društveno korisnih aplikacija u ovoj godini. S realizacijom preostalih ideja se nastavlja u 2014 godini.
 
ZAGREB, 24. prosinca 2013. – HAKOM je objavio posljednje javno nadmetanje za izradu društveno korisnih aplikacija u ovoj godini. Objavljeni natječaj zaokružuje veoma uspješnu godinu Programa razvoja interneta i širokopojasnog pristupa internetu na područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima i otocima. Izradom aplikacija želi se doprinijeti bržem razvoju „širokopojasnog ekosustava“ – širokopojasnih mreža, aplikacija od koristi stanovništvu i informacijske infrastrukture poput poslužitelja i korisničkih terminala.  
 
Dosada je HAKOM pokrenuo izradu internetskih aplikacija iz područja zdravstva, zaštite i spašavanja, obrazovanja, poljoprivrede, e-trgovine i e-vlada usluga, a posebnost posljednjeg kruga u ovoj godini je da se po prvi put pokreće natječaj za realizaciju ideje iz područja e-sigurnosti.
 
Natječaj je objavljen za izradu sljedeće aplikacije:
 
ePolicija – aplikacija namijenjena policijskim službenicima kako bi im se omogućio rad elektronskim putem u mobilnim uvjetima rada. Cilj je osigurati alat koji policijskim službenicima omogućava stalan pristup informacijskom sustavu MUP-a radi unosa i povlačenja podataka iz istog.
 
 
Natječaj je otvoren za sve zainteresirane pravne ili fizičke osobe, a krajnji rok za dostavu ponuda je 14. siječanj 2013. godine.
 
Sve dodatne informacije mogu se dobiti na HAKOM-ovim internetskim stranicama na adresi https://www.hakom.hr/default.aspx?id=63&nid=145
 
                                                                                                         # # #
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: https://www.hakom.hr
Za postavljanje pitanja potrebna je registracija.
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištu elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga. Agencija štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora raznolikih komunikacijskih i poštanskih usluga po prihvatljivim cijenama, definira održive konkurentne uvjete operatorima i davateljima usluga uz pravedne uvjete za povrat investicija te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kvaliteti života u RH upotrebom modernih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga, podržavanje rasta investicija i inovacija u tržište elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga, osiguravanje učinkovitog korištenja ograničenih resursa, ubrzanje rasta širokopojasnih proizvoda i usluga, osiguravanje pristupačne ponude komunikacijskih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, definiranje i implementiranje učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih kompetencija reguliranja tržišta.
 
 ispiši stranicu