e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

Potpredsjedničko mjesto u radnoj skupini WGSE pripalo HAKOM-u

VIJEST
 
Na sastanku radne skupine WGSE stručnjak iz HAKOM-a izabran je za potpredsjednika te radne skupine na mandat od tri godine.
 
ZAGREB, 30. siječnja 2014. – Na 66. sastanku radne skupine WGSE (Working Group Spectrum Engineering) mr.sc. Krunoslav Bejuk, viši stručnjak za mikrovalne i satelitske mreže u HAKOM-u, izabran je za potpredsjednika radne skupine WGSE na mandat od tri godine. Zadatak potpredsjednika WGSE-a je, zajedno s predsjednikom, organizirati i voditi rad grupe, a bira se na temelju iskustva i kvalifikacija. Ta činjenica ukazuje da je dugogodišnje zalaganje i kvaliteta HAKOM-ovih stručnjaka ponovo prepoznata na europskoj razini.
 
Radna skupina WGSE jedna je od najvažnijih grupa Europskog odbora za elektroničke komunikacije (Electronic Communications Committee, ECC), organizacije koju čine regulatori iz 48 europskih zemalja i drugi stručnjaci iz područja elektroničkih komunikacija. Glavni zadatak WGSE-a je izrada tehničke osnove za rad vrlo velikog broja različitih bežičnih uređaja s ciljem omogućavanja njihovog neometanog rada. Zadaci na kojima radi WGSE predstavljaju temelj učinkovitog gospodarenja ograničenim prirodnim resursom - radiofrekvencijskim spektrom.
 
 
                                                                                                   # # #
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: https://www.hakom.hr
Za postavljanje pitanja potrebna je registracija.
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištu elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga. Agencija štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora raznolikih komunikacijskih i poštanskih usluga po prihvatljivim cijenama, definira održive konkurentne uvjete operatorima i davateljima usluga uz pravedne uvjete za povrat investicija te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kvaliteti života u RH upotrebom modernih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga, podržavanje rasta investicija i inovacija u tržište elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga, osiguravanje učinkovitog korištenja ograničenih resursa, ubrzanje rasta širokopojasnih proizvoda i usluga, osiguravanje pristupačne ponude komunikacijskih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, definiranje i implementiranje učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih kompetencija reguliranja tržišta.
 
 ispiši stranicu