e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM dodijelio posljednje potpore za izgradnju širokopojasne infrastrukture do ciljanih korisnika

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE 

Na četvrtom, ujedno i posljednjem natječaju za dodjelu potpora za izgradnju brzih širokopojasnih mreža na područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima i otocima, HAKOM je dodijelio gotovo 3 milijuna kuna odabranom ponuditelju.
 
ZAGREB, 5. ožujka 2014. – Vijeće Hrvatske agencije za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) odabralo je ponudu tvrtke Pro-Ping kao najbolju na četvrtom natječaju za dodjelu potpora za brzi razvoj širokopojasnih mreža na područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima i otocima. Odabrana ponuda je iznosa gotovo 3 milijuna kuna i omogućit će spajanje 11 ciljanih korisnika u Brodsko-posavskoj županiji - posljednjoj preostaloj županiji u Republici Hrvatskoj u kojoj se ciljanim korisnicima želi omogućiti pristup širokopojasnoj infrastrukturi za brzi internet. Ponude za izgradnju mreža za brzi internet za javne ustanove poput škola, domova zdravlja i drugih korisnika na području Brodsko-posavske županije, pored Pro-Pinga, podnijeli su i Hrvatski Telekom, VIPnet i Optika TV kabel.
 
Podsjetimo, HAKOM je u prva tri kruga natječaja za izgradnju brzih širokopojasnih mreža na područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima i otocima dodijelio preko 33 milijuna kuna državnih potpora. Program razvoja interneta i širokopojasnog pristupa internetu na područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima i otocima predviđa potpore za čitav lanac vrijednosti koje čine širokopojasni ekosustav: brzu mrežu, razvoj usluga i aplikacija te prateću telekomunikacijsku opremu. Više o Programu dostupno je putem interneta na adresi: www.hakom.hr/default.aspx?id=50    
 
 
                                                                                                       # # #
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: https://www.hakom.hr
Za postavljanje pitanja potrebna je registracija.
 
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištu elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga. Agencija štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora raznolikih komunikacijskih i poštanskih usluga po prihvatljivim cijenama, definira održive konkurentne uvjete operatorima i davateljima usluga uz pravedne uvjete za povrat investicija te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kvaliteti života u RH upotrebom modernih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga, podržavanje rasta investicija i inovacija u tržište elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga, osiguravanje učinkovitog korištenja ograničenih resursa, ubrzanje rasta širokopojasnih proizvoda i usluga, osiguravanje pristupačne ponude komunikacijskih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, definiranje i implementiranje učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih kompetencija reguliranja tržišta.
 ispiši stranicu