e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

Javne konzultacije o budućnosti interneta

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE
  
HAKOM je pokrenuo javne konzultacije o dokumentu Europske komisije o oblikovanju budućnosti upravljanja internetom. Cilj je javnih konzultacija, sa svim zainteresiranim subjektima i javnošću formirati stav Republike Hrvatske o ovom važnom pitanju.
 
ZAGREB, 10. ožujka 2014. – HAKOM je pokrenuo javne konzultacije o budućnosti upravljanja internetom i o dokumentu Europske komisije o politici prema internetu i upravljanju internetom, odnosno uloge Europe u oblikovanju budućnosti upravljanja internetom. Otvorenim i slobodnim internetom, u kojem se sva prava i slobode izvan elektroničke komunikacijske mreže primjenjuju i na mreži, olakšava se društveni i demokratski napredak. Upravo zato se održivo upravljanje internetom, koje uključuje sve interesne skupine, nalazi sve više u fokusu  i neophodno je kako bi se očuvale navedene koristi.
 
HAKOM stoga poziva svu zainteresiranu javnost da iskaže svoj stav o pitanjima u dokumentu na javnim konzultacijama „Politika interneta i upravljanje internetom - Uloga Europe u oblikovanju budućnost upravljanja internetom“ te doprinese zajedničkom sagledavanju politike interneta i upravljanja internetom, odnosno ulozi Europe u oblikovanju budućnost njegova upravljanja. U otvorenoj raspravi sa svim zainteresiranim stranama želi se razmotriti i dokument Europske komisije kojim se predlaže temelj zajedničke europske vizije za upravljanje internetom, i u konačnici, formiranjem stava Republike Hrvatske o ovom važnom pitanju, dati doprinos u svim relevantnim diskusijama i raspravama kako unutar EU tako i na globalnom planu.
 
Javne konzultacije traju od 10. do 28. ožujka, a dostupne su na adresi: https://www.hakom.hr/default.aspx?id=115
 
                                                                                                           # # #
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: https://www.hakom.hr
Za postavljanje pitanja potrebna je registracija.
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištu elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga. Agencija štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora raznolikih komunikacijskih i poštanskih usluga po prihvatljivim cijenama, definira održive konkurentne uvjete operatorima i davateljima usluga uz pravedne uvjete za povrat investicija te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kvaliteti života u RH upotrebom modernih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga, podržavanje rasta investicija i inovacija u tržište elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga, osiguravanje učinkovitog korištenja ograničenih resursa, ubrzanje rasta širokopojasnih proizvoda i usluga, osiguravanje pristupačne ponude komunikacijskih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, definiranje i implementiranje učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih kompetencija reguliranja tržišta.
 
 ispiši stranicu