e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

Upravni sud Republike Hrvatske potvrdio Odluku HAKOM-a u korist korisnika

VIJEST
 
Upravni sud potvrdio je odluku HAKOM-a prema kojoj operator nema osnove naplatiti pokušaj otklanjanja kvara za koji nije dokazano da je uzrokovan neispravnom instalacijom pretplatnika.
 
ZAGREB, 17. ožujka 2014. – Upravni sud Republike Hrvatske potvrdio je odluku Hrvatske agencije za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) donesene zbog prigovora korisnika na kakvoću usluge operatora, a  u svezi s neosnovanom naplatom naknade za izlazak ovlaštene osobe operatora na teren radi popravka kvara. U presudi je potvrđena HAKOM-ova odluka iz koje proizlazi da operator nema osnove naplatiti pokušaj otklanjanja kvara za koji nije dokazano da bi bio uzrokovan neispravnom instalacijom pretplatnika.
 
Presuda Upravnog suda potvrda je HAKOM-ovog zadržavanja visoke razine zaštite korisnika elektroničkih i poštanskih usluga, a može se pronaći na poveznici na adresi: https://www.hakom.hr/default.aspx?id=45
  
 
                                                                                                      # # #
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: https://www.hakom.hr
Za postavljanje pitanja potrebna je registracija.
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištu elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga. Agencija štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora raznolikih komunikacijskih i poštanskih usluga po prihvatljivim cijenama, definira održive konkurentne uvjete operatorima i davateljima usluga uz pravedne uvjete za povrat investicija te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kvaliteti života u RH upotrebom modernih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga, podržavanje rasta investicija i inovacija u tržište elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga, osiguravanje učinkovitog korištenja ograničenih resursa, ubrzanje rasta širokopojasnih proizvoda i usluga, osiguravanje pristupačne ponude komunikacijskih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, definiranje i implementiranje učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih kompetencija reguliranja tržišta.
 
 ispiši stranicu