e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM na međunarodnom simpoziju ELMAR 2014

VIJEST

U sklopu međunarodne konferencije ELMAR 2014 održat će se posebna sekcija na kojoj će se predstaviti najnovija znanstvena i stručna postignuća iz područja planiranja i učinkovitog upravljanja radiofrekvencijskim spektrom.

 
ZAGREB, 19. ožujka 2014. – U program 56. međunarodnog simpozija ELMAR, koji će se održati od 10. do 12. rujna u Zadru, uvrštena je posebna sekcija o upravljanju radiofrekvencijskim spektrom, čiji je glavni organizator HAKOM. Posebna sekcija pod naslovom “New Trends in Spectrum Engineering“  bavit će se aktualnim problemima i izazovima vezanim za planiranje i uporabu radiofrekvencijskog spektra. Učinkovito upravljanje ovim ograničenim prirodnim dobrom predstavlja važan aspekt za razvoj i implementaciju novih usluga i tehnologija, a obuhvaća problematiku uporabe RF spektra i frekvencijskog planiranja, prekogranične koordinacije, koegzistencije i zaštite različitih radiokomunikacijskih sustava itd.
 
Cilj ove posebne sekcije je okupiti predstavnike operatora, industrije i akademske zajednice te predstaviti znanstvene aktivnosti iz ovog područja, s posebnim naglaskom na istraživačke radove vezane za razvoj kognitivnog radija, uvođenje LTE-a, razvoj novih bežičnih, mobilnih i radiodifuzijskih tehnologija, planiranje i uporabu digitalne dividende itd.
 
Svi zainteresirani mogu sudjelovati na simpoziju i prijaviti radove do 1. svibnja 2014., a upute za predaju radova mogu se pronaći na poveznici http://www.elmar-zadar.org/2014/special_sessions/ELMAR-2014_Special_Session_NTSE_CFP.pdf .
Više informacija o posebnoj dostupno je na poveznici http://www.elmar-zadar.org/2014/special_sessions/.
 
ELMAR (Electronics in Marine) je interdisciplinarni međunarodni skup na kojem se predstavljaju znanstveno-stručni radovi iz različitih područja elektronike, multimedije i elektroničkih komunikacija. Informacije o samoj konferenciji nalaze se na poveznici http://www.elmar-zadar.org/2014/
 
                                                                                                            # # #
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: https://www.hakom.hr
Za postavljanje pitanja potrebna je registracija.
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištu elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga. Agencija štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora raznolikih komunikacijskih i poštanskih usluga po prihvatljivim cijenama, definira održive konkurentne uvjete operatorima i davateljima usluga uz pravedne uvjete za povrat investicija te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kvaliteti života u RH upotrebom modernih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga, podržavanje rasta investicija i inovacija u tržište elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga, osiguravanje učinkovitog korištenja ograničenih resursa, ubrzanje rasta širokopojasnih proizvoda i usluga, osiguravanje pristupačne ponude komunikacijskih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, definiranje i implementiranje učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih kompetencija reguliranja tržišta.
 
 ispiši stranicu