e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM otvorio ponude za aplikacije „data.gov.hr“ i „eRedomat“

VIJEST

U sklopu sedmog javnog nadmetanja za aplikacije namijenjene poboljšanju usluga za građane, koje pružaju tijela javne vlasti, otvoreno je deset pristiglih ponuda za izradu aplikacije „data.gov.hr“ i aplikacije „eRedomat“.
 
ZAGREB, 14. travnja 2014. – HAKOM je danas proveo javno otvaranje ponuda u sklopu sedmog javnog nadmetanja za aplikacije namijenjene poboljšanju usluga za građane, koje pružaju tijela javne vlasti. Dvije ponude su pristigle za izradu aplikacije „data.gov.hr“ portala za brzi pristup informacijama s jednog središnjeg mjesta s ciljem poboljšanja korisničke orijentiranosti javne uprave. Osam ponuda je pristiglo za izradu aplikacije „eRedomat“, koja omogućuje svim građanima, koji moraju obaviti neki posao na šalterima tijela javne vlasti, uzimanje rednog broja unaprijed bez dolaska do automata s brojevima u čekaonicama, kao i dobivanje informacije o trenutnom broju na redu .
 
Izradom aplikacija želi se doprinijeti bržem razvoju „širokopojasnog ekosustava“ – širokopojasnih mreža, aplikacija od koristi stanovništvu i informacijske infrastrukture poput poslužitelja i korisničkih terminala. Dosad je HAKOM pokrenuo izradu internetskih aplikacija iz područja zdravstva, zaštite i spašavanja, obrazovanja, poljoprivrede, e-trgovine i e-vlada usluga.
 
                                                                                                      # # #
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: https://www.hakom.hr
Za postavljanje pitanja potrebna je registracija.
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištu elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga. Agencija štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora raznolikih komunikacijskih i poštanskih usluga po prihvatljivim cijenama, definira održive konkurentne uvjete operatorima i davateljima usluga uz pravedne uvjete za povrat investicija te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kvaliteti života u RH upotrebom modernih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga, podržavanje rasta investicija i inovacija u tržište elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga, osiguravanje učinkovitog korištenja ograničenih resursa, ubrzanje rasta širokopojasnih proizvoda i usluga, osiguravanje pristupačne ponude komunikacijskih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, definiranje i implementiranje učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih kompetencija reguliranja tržišta.
 
 ispiši stranicu