e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

Održan forum o budućnosti radijskih frekvencija za televiziju

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE

U organizaciji HAKOM-a održan je „Forum o budućnosti UHF pojasa („druga digitalna dividenda“ i digitalna zemaljska televizija)“. Cilj skupa je bio informirati i potaknuti raspravu o budućnosti uporabe UHF frekvencijskog pojasa (470-862 MHz), „drugoj digitalnoj dividendi“, te o potrebama, perspektivama i mogućnostima razvoja televizije, odnosno pokretnih komunikacija i drugih servisa u frekvencijskom području koje trenutno koristi televizija. 
 
ZAGREB, 6. svibnja 2014. – U hotelu Antunović je održan „Forum o budućnosti UHF pojasa („druga digitalna dividenda“ i digitalna zemaljska televizija)“ u organizaciji Hrvatske agencije za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM).  Skup je okupio predstavnike sudionika na tržištu elektroničkih komunikacija i medija, tijela državne uprave, gospodarstva i znanstvene zajednice s ciljem informiranja i poticanja rasprave o budućnosti uporabe UHF frekvencijskog pojasa, „drugoj digitalnoj dividendi“, te o potrebama, perspektivama i mogućnostima razvoja televizije, odnosno pokretnih komunikacija i drugih servisa u frekvencijskom području 470 – 790 MHz.
 
Forum je održan u dva tematska dijela. U prvom dijelu HAKOM je predstavio osnovne informacije o „drugoj digitalnoj dividendi“, a svoje mišljenje o uporabi UHF pojasa tom su prilikom dali predstavnici mrežnog operatora zemaljske digitalne televizije Odašiljači i veze d.o.o. te predstavnici operatora mreža pokretnih komunikacija okupljeni u Udrugu pokretnih komunikacije Hrvatske. U drugom dijelu održan je okrugli stol o razvoju televizije, ulozi zemaljske digitalne televizije i budućnosti UHF pojasa. Uloga moderatora okruglog stola pripala je Agenciji za elektroničke medije, a teme rasprave su bile pripremne radnje i dodjela „druge digitalne dividende“ te medijske potrebe u Republici Hrvatskoj. Također, provedena je rasprava o novim tehnologijama i trendovima, te njihovoj budućnosti u UHF pojasu.
 
Više informacija i dnevni red foruma može se pronaći na internetskoj adresi: https://www.hakom.hr/default.aspx?id=3660

                                                                                                    # # #
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: https://www.hakom.hr
Za postavljanje pitanja potrebna je registracija.
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištu elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga. Agencija štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora raznolikih komunikacijskih i poštanskih usluga po prihvatljivim cijenama, definira održive konkurentne uvjete operatorima i davateljima usluga uz pravedne uvjete za povrat investicija te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kvaliteti života u RH upotrebom modernih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga, podržavanje rasta investicija i inovacija u tržište elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga, osiguravanje učinkovitog korištenja ograničenih resursa, ubrzanje rasta širokopojasnih proizvoda i usluga, osiguravanje pristupačne ponude komunikacijskih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, definiranje i implementiranje učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih kompetencija reguliranja tržišta.
 
 
 ispiši stranicu