e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM nudi potpore za brzi internet na otocima

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE
 
Nakon uspješnog završetka četiri natječaja za izgradnju elektroničke komunikacijske infrastrukture za širokopojasni pristup internetu i dodjele preko 36 milijuna kuna potpora, HAKOM-ov Program razvoja interneta i širokopojasnog pristupa internetu nastavlja se na otocima.  
 
ZAGREB, 7. svibnja 2014. – HAKOM je danas objavio peti u nizu natječaja za dodjelu državnih potpora za izgradnju neophodne elektroničke komunikacijske infrastrukture za brzi razvoj širokopojasnih mreža. Natječaj je objavljen u sklopu HAKOM-ovog Programa razvoja interneta i širokopojasnog pristupa internetu na područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima i otocima, kojim se želi izgraditi potrebna infrastrukturu za pristup širokopojasnom internetu ciljanim korisnicima poput školskih, zdravstvenih i vatrogasnih ustanova. Posebnost natječaja u tijeku je da se mreža za širokopojasni pristup osigurava za 14 ustanova na otocima.
 
Podsjetimo, do sada je HAKOM proveo četiri natječaja za potpore kojima se dodijelilo nešto više od 36 milijuna kuna za izgradnju elektroničkih komunikacijskih mreža te osigurao širokopojasni pristup za ukupno 229 ciljanih korisnika na području čitave Hrvatske.
 
Krajnji rok za predaju ponuda je 2. lipnja, a više o samom natječaju i Programu razvoja interneta i širokopojasnog pristupa internetu dostupno je na HAKOM-ovim internetskim stranicama na https://www.hakom.hr/default.aspx?id=45 i https://www.hakom.hr/default.aspx?id=50
  
"Odgovori na pitanja i zahtjeve" za pojašnjenjem Natječajne dokumentacije za dodjelu državnih potpora za brzi razvoj širokopojasnih mreža na područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima i na otocima–peti krug“

                                                                                                    # # #
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: https://www.hakom.hr
Za postavljanje pitanja potrebna je registracija.
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištu elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga. Agencija štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora raznolikih komunikacijskih i poštanskih usluga po prihvatljivim cijenama, definira održive konkurentne uvjete operatorima i davateljima usluga uz pravedne uvjete za povrat investicija te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kvaliteti života u RH upotrebom modernih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga, podržavanje rasta investicija i inovacija u tržište elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga, osiguravanje učinkovitog korištenja ograničenih resursa, ubrzanje rasta širokopojasnih proizvoda i usluga, osiguravanje pristupačne ponude komunikacijskih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, definiranje i implementiranje učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih kompetencija reguliranja tržišta.
 
 ispiši stranicu