e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM odabrao nove ideje za razvoj aplikacija

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE
 
Na javni poziv za dostavu idejnih rješenja softverskih aplikacija i usluga odazvali su se građani i tvrtke s ukupno petnaest ideja. Njih pet će se realizirati putem javnih natječaja, nakon što se izradi tehnička dokumentacija.
 
ZAGREB, 22. svibnja 2014. – Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) donijela je odluku o odabiru pet idejnih rješenja softverskih aplikacija i usluga za poticanje i ujednačavanje razvoja širokopojasnosti na područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima i otocima.
 
U dosad provedenim javnim pozivima HAKOM je prikupljao idejna rješenja iz područja zdravstva, obrazovanja, zaštite i spašavanja, e-sigurnosti, obrazovanja, poljoprivrede, e-trgovine i e-vlade, a posebnost ovog trećeg javnog poziva je da su prvi puta prikupljana idejna rješenja iz područja e-pravosuđa i humanih djelatnosti. Osim odabranih ideja, HAKOM je zaprimio i druga dobra idejna rješenja ali, zbog ograničenosti financijskih sredstava, odabrane su one ideje za koje se smatra da će najuspješnije doprinijeti razvoju gospodarstva i kakvoće života u Republici Hrvatskoj. Tvrtke i građani čije su ideje izabrane, a ujedno nisu i ciljani korisnik, prema uvjetima javnog poziva bit će nagrađene s pet tisuća kuna.
 
Odabrane ideje će se realizirati javnim nadmetanjima, čim se stvore uvjeti za pokretanje natječaja, odnosno kada se izradi potrebna natječajna i tehnička dokumentacija za pojedinu aplikaciju.
 
Popis svih pristiglih ideja s predlagateljima, kao i onih koje su odabrane za realizaciju, može se pronaći na poveznicama:
 
odluka: https://www.hakom.hr/default.aspx?id=45
konačna lista: https://www.hakom.hr/default.aspx?id=50

                                                                                                        # # #
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: https://www.hakom.hr
Za postavljanje pitanja potrebna je registracija.
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištu elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga. Agencija štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora raznolikih komunikacijskih i poštanskih usluga po prihvatljivim cijenama, definira održive konkurentne uvjete operatorima i davateljima usluga uz pravedne uvjete za povrat investicija te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kvaliteti života u RH upotrebom modernih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga, podržavanje rasta investicija i inovacija u tržište elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga, osiguravanje učinkovitog korištenja ograničenih resursa, ubrzanje rasta širokopojasnih proizvoda i usluga, osiguravanje pristupačne ponude komunikacijskih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, definiranje i implementiranje učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih kompetencija reguliranja tržišta.
 
 ispiši stranicu