e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

Najava okruglog stola na međunarodnoj konferenciji MIPRO "Budućnost upravljanja internetom"

VIJEST
 
Što će biti s regulacijom Interneta? Hoće li sve zainteresirane strane imati mogućnost utjecaja na upravljanje Internetom, sukladno svojim interesima i obvezama? Ove tema raspravit će se na okruglom stolu "HAKOM- budućnost upravljanja Internetom", koji u sklopu konferencije MIPRO organiziraju Programski odbor konferencije MIPRO i HAKOM.
 
ZAGREB, 22. svibnja 2014. - U sklopu međunarodne konferencije MIPRO, 28. svibnja u 16:30 u hotelu Admiral u Opatiji, održat će se okrugli stol o budućnosti upravljanja internetom pod predsjedanjem HAKOM-a, a okupit će predstavnike državne uprave, akademske i tehničke zajednice, civilnog društva i korisnika te predstavnike privatnog sektora, tj. poduzeća prisutna na hrvatskom tržištu - operatora i proizvođača opreme, rješenja i usluga.
 
Okrugli stol je podijeljen na dvije tematske cjeline, model upravljanja internetom i mrežna neutralnost, a od njega se očekuje da potakne daljnju diskusiju i razmišljanje o važnim pitanjima interneta u RH.
 
Više o MIPRO-u, međunarodnom skupu za informacijsku i komunikacijsku tehnologiju, elektroniku i mikroelektroniku, može se pronaći na poveznici: http://www.mipro.hr/

                                                                                                      # # #

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:

Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70

Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: https://www.hakom.hr
Za postavljanje pitanja potrebna je registracija.
 

O HAKOM-u:
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištu elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga. Agencija štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora raznolikih komunikacijskih i poštanskih usluga po prihvatljivim cijenama, definira održive konkurentne uvjete operatorima i davateljima usluga uz pravedne uvjete za povrat investicija te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kvaliteti života u RH upotrebom modernih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga, podržavanje rasta investicija i inovacija u tržište elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga, osiguravanje učinkovitog korištenja ograničenih resursa, ubrzanje rasta širokopojasnih proizvoda i usluga, osiguravanje pristupačne ponude komunikacijskih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, definiranje i implementiranje učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih kompetencija reguliranja tržišta.

 
 ispiši stranicu