e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM sudjeluje u radu 49. Plenarne sjednice CERP-a

VIJEST
 
Predstavnici HAKOM-a Marijan Bolarić, član Vijeća HAKOM-a i Dalibor Lončar, pomoćnik ravnatelja sudjeluju u radu 49. Plenarne sjednice CERP-a (European Committee for Postal Regulation), koja se od 29. do 30. svibnja 2014. održava u Skopju.
 
ZAGREB, 29. svibnja 2014. – U Skopju se od 29. do 30. svibnja 2014. održava 49. Plenarna sjednica CERP-a na kojoj će biti izabran novi predsjednik i dva potpredsjednika CERP-a za naredno razdoblje od 2014. do 2017. godine. Plenarna sjednica se održava u vrijeme kada trendovi ukazuju na poboljšanje kvalitete poštanskih usluga i uvođenje novih tehnologija u poštanski sektor, ali i pad broja pismovnih pošiljaka. Plenarni sastanak će omogućiti međusobnu razmjenu iskustava i znanja kroz prezentaciju izvješća različitih radnih skupina
 
Uloga CERP-a, osnovanog 1992. pod okriljem CEPT-a (The European Conference of Postal and telecommunications), je istražiti poštanske regulatorne poslove u europskom kontekstu, uzimajući u obzir promjene u granicama između regulatornih i operativnih aspekata, procijeniti utjecaj međunarodnih regulatornih politika u svim zemljama članicama CEPT-a te uspostaviti potrebne kontakte s Europskom unijom i održavati odnose s predstavnicima nadležnih tijela i udruga koje se bave regulatornim pitanjima iz područja poštanskih usluga. Također, uloga CERP-a je razvoj prijedloga na temelju ostvarenih rezultata u radnim skupinama (WG UPU, WG Policy).
 
 
 
Više o CERP (European Committee for Postal Regulation) organizaciji može se pronaći na poveznici: http://www.cept.org/cerp
 
                                                                                                      # # #
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: https://www.hakom.hr
Za postavljanje pitanja potrebna je registracija.
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištu elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga. Agencija štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora raznolikih komunikacijskih i poštanskih usluga po prihvatljivim cijenama, definira održive konkurentne uvjete operatorima i davateljima usluga uz pravedne uvjete za povrat investicija te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kvaliteti života u RH upotrebom modernih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga, podržavanje rasta investicija i inovacija u tržište elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga, osiguravanje učinkovitog korištenja ograničenih resursa, ubrzanje rasta širokopojasnih proizvoda i usluga, osiguravanje pristupačne ponude komunikacijskih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, definiranje i implementiranje učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih kompetencija reguliranja tržišta.
 
 ispiši stranicu