e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM na 9. međunarodnoj konferenciji regulatora elektroničkih komunikacija

VIJEST
  
U sklopu 9. međunarodne konferencije regulatora elektroničkih komunikacija, održanoj u Carigradu 29. i 30. svibnja, potpisan je sporazum o suradnji između HAKOM-a i ICTA/BTK.
 
ZAGREB, 02. lipnja 2014. – u Carigradu je 29. i 30. svibnja održana 9. međunarodna konferencija regulatora elektroničkih komunikacija pod nazivom "Utjecaj novih tehnologija i inovacija na regulaciju (tržišta)". Konferenciju je organizirao turski regulator za elektroničke komunikacije (ICTA/BTK), a sudjelovali su čelnici regulatornih tijela iz preko 20 država Europe, Azije i Afrike, kao i četiri ministra te Brahima Sanou, direktor razvoja pri Međunarodnoj telekomunikacijskoj uniji (ITU) i Fatima Barros, buduća predsjedavajuća europskog regulatora BEREC. HAKOM je na konferenciji predstavljao predsjednik Vijeća, dr.sc. Dražen Lučić, koji je održao predavanje pod nazivom "Tržište elektroničkih komunikacija u Hrvatskoj: Pogled u budućnost".
 
Na prijedlog čelnika turskog regulatora ICTA/BTK, dr. Tayfuna Acarera, u sklopu konferencije potpisan je sporazum o suradnji između HAKOM-a i ICTA/BTK, što je još jedna potvrda međunarodnog ugleda kojeg uživa HAKOM. 
 
                                                                                                       # # #
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: https://www.hakom.hr
Za postavljanje pitanja potrebna je registracija.
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištu elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga. Agencija štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora raznolikih komunikacijskih i poštanskih usluga po prihvatljivim cijenama, definira održive konkurentne uvjete operatorima i davateljima usluga uz pravedne uvjete za povrat investicija te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kvaliteti života u RH upotrebom modernih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga, podržavanje rasta investicija i inovacija u tržište elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga, osiguravanje učinkovitog korištenja ograničenih resursa, ubrzanje rasta širokopojasnih proizvoda i usluga, osiguravanje pristupačne ponude komunikacijskih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, definiranje i implementiranje učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih kompetencija reguliranja tržišta.
 
 ispiši stranicu