e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

Potpisani sporazumi o koordinaciji širokopojasnih sustava (UMTS/LTE/WiMAX)

VIJEST 
 
Na multilateralnom sastanku održanom u Budimpešti, potpisani su sporazumi o koordinaciji širokopojasnih sustava (UMTS/LTE/WiMAX), a njihovim potpisivanjem dodatno se regulira korištenje LTE sustava u graničnim područjima.
 
ZAGREB, 05. lipnja 2014. U Budimpešti je 27. i 28. svibnja održan multilateralni sastanak između predstavnika Austrije, Mađarske, Rumunjske, Srbije, Slovačke, Slovenije i Hrvatske.
U sklopu sastanka, kojem su nazočili i predstavnici HAKOM-a, dogovoreni su i potpisani sporazumi o koordinaciji širokopojasnih sustava (UMTS/LTE/WiMAX) u frekvencijskim pojasevima 880 – 915/925 – 960 MHz i 1710 – 1785/1805 – 1880 MHz. Navedeni sporazumi temelje se na europskim odlukama i preporukama te do sada važećem Sporazumu o koordinaciji IMT/UMTS sustava u GSM pojasevima.
 
Potpisivanjem ovih sporazuma dodatno se regulira korištenje LTE sustava u graničnim područjima, čime se omogućuje učinkovitija uporaba i jednostavnije planiranje spektra u tim područjima.
 
Sporazumi se mogu pronaći na internetskoj stranici HAKOM-a na https://www.hakom.hr/default.aspx?id=594
 
 
                                                                                                     # # #
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: https://www.hakom.hr
Za postavljanje pitanja potrebna je registracija.
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištu elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga. Agencija štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora raznolikih komunikacijskih i poštanskih usluga po prihvatljivim cijenama, definira održive konkurentne uvjete operatorima i davateljima usluga uz pravedne uvjete za povrat investicija te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kvaliteti života u RH upotrebom modernih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga, podržavanje rasta investicija i inovacija u tržište elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga, osiguravanje učinkovitog korištenja ograničenih resursa, ubrzanje rasta širokopojasnih proizvoda i usluga, osiguravanje pristupačne ponude komunikacijskih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, definiranje i implementiranje učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih kompetencija reguliranja tržišta.
 
 ispiši stranicu