e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM na drugom zasjedanju BEREC-a u 2014.

VIJEST

HAKOM sudjeluje na Drugoj Plenarnoj sjednici BEREC-a u 2014., koja se održava od 5. do 6. lipnja u Dublinu.
 
ZAGREB, 6. lipnja 2014. – Na Drugoj Plenarnoj sjednici BEREC-a (Body of European Regulators for Electronic Communications) HAKOM predstavljaju zamjenik predsjednika Vijeća HAKOM-a Domagoj Jurjević. koji je ujedno i potpredsjedavajući BEREC-a, član Vijeća Zdravko Jukić te pomoćnik ravnatelja Marko Čavlović.
 
Središnju temu druge Plenarne sjednice BEREC-a predstavlja razgovor o budućnosti IRG-a (Independent Regulatory Group) te davanje mišljenje BEREC-a na prijedlog Europske Komisije o novoj Preporuci o mjerodavnim tržištima. IRG se sastoji od 36 zemalja podijeljene u zemlje EU, zemlje EFTE te zemlje kandidati za ulazak u EU. S obzirom na usku povezanost BEREC-a i IRG-a potrebno je jasnije definirati zadatke i odgovornost IRG-a kako bi se povećala učinkovitost i postigla još veća sinergija između dvije organizacije. Prijedlog o budućnosti IRG-a predstavio je Domagoj Jurjević, potpredsjedavajući BEREC-a zadužen za navedena pitanja. Na sjednici se raspravlja i o novoj Preporuci o mjerodavnim tržištima, koja je izrazito važan dokument s obzirom na to da određuje koja tržišta regulatorna tijela mogu automatski prethodno regulirati.
 
                                                                                                    # # #
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: https://www.hakom.hr
Za postavljanje pitanja potrebna je registracija.
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištu elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga. Agencija štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora raznolikih komunikacijskih i poštanskih usluga po prihvatljivim cijenama, definira održive konkurentne uvjete operatorima i davateljima usluga uz pravedne uvjete za povrat investicija te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kvaliteti života u RH upotrebom modernih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga, podržavanje rasta investicija i inovacija u tržište elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga, osiguravanje učinkovitog korištenja ograničenih resursa, ubrzanje rasta širokopojasnih proizvoda i usluga, osiguravanje pristupačne ponude komunikacijskih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, definiranje i implementiranje učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih kompetencija reguliranja tržišta.
 
 ispiši stranicu