e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM dodijelio potpore za izgradnju širokopojasnih mreža na otocima

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE 

Na petom natječaju za dodjelu potpora za izgradnju brzih širokopojasnih mreža na otocima HAKOM je dodijelio gotovo 2 milijuna kuna odabranom ponuditelju.
 
ZAGREB, 11. lipnja 2014. Vijeće Hrvatske agencije za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) odabralo je najbolju ponudu na petom natječaju za dodjelu državnih potpora za brzi razvoj širokopojasnih mreža na područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima i na otocima za područje otoka.
 
Ponude za izgradnju mreža za brzi internet za javne ustanove poput škola, domova zdravlja i drugih korisnika za otoke zaprimljene su od Hrvatskog Telekoma i VIPnet-a.
 
Nakon detaljnih analiza, odlučeno je prihvatiti ponudu tvrtke Hrvatski Telekom d.d. u iznosu 1.979.425,51 kuna.
 
Podsjetimo, HAKOM je u prva četiri kruga natječaja za izgradnju brzih širokopojasnih mreža na područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima i otocima dodijelio nešto manje od 36 milijuna kuna državnih potpora. Program razvoja interneta i širokopojasnog pristupa internetu na područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima i otocima predviđa potpore za čitav lanac vrijednosti koje čine širokopojasni ekosustav: brzu mrežu, razvoj usluga i aplikacija te prateću telekomunikacijsku opremu.
 
Više o Programu dostupno je putem interneta na adresi: www.hakom.hr/default.aspx?id=50.

                                                                                                            # # #
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: https://www.hakom.hr
Za postavljanje pitanja potrebna je registracija.
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištu elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga. Agencija štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora raznolikih komunikacijskih i poštanskih usluga po prihvatljivim cijenama, definira održive konkurentne uvjete operatorima i davateljima usluga uz pravedne uvjete za povrat investicija te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kvaliteti života u RH upotrebom modernih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga, podržavanje rasta investicija i inovacija u tržište elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga, osiguravanje učinkovitog korištenja ograničenih resursa, ubrzanje rasta širokopojasnih proizvoda i usluga, osiguravanje pristupačne ponude komunikacijskih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, definiranje i implementiranje učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih kompetencija reguliranja tržišta.
 
 ispiši stranicu