e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM objavio javni natječaj za dodjelu državnih potpora za razvoj širokopojasnog pristupa internetu na područjima u jugoistočnoj Slavoniji pogođenim poplavama

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE
 
 
Nakon uspješnog završetka pet natječaja i dodjele potpora u iznosu preko 38 milijuna kuna nastavlja se HAKOM-ov Program razvoja interneta i širokopojasnog pristupa internetu. Novim natječajem želi se izgraditi potrebna infrastruktura za pristup širokopojasnom internetu za ciljane korisnike na poplavljenim područjima jugoistočne Slavonije.
 
ZAGREB, 30. srpnja 2014. – Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) danas je objavila šesti u nizu javni natječaj za dodjelu državnih potpora za izgradnju potrebne elektroničke komunikacijske infrastrukture za brzi razvoj širokopojasnih mreža. Natječaj je objavljen u sklopu HAKOM-ovog Programa razvoja interneta i širokopojasnog pristupa internetu na područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima i otocima, a njime se želi izgraditi potrebna infrastruktura za ciljane korisnike poput domova zdravlja, školskih i drugih ustanova javne vlasti. Potpore se nude za tridesetak ciljanih korisnika na području jugoistočne Slavonije („Cvelferija“), koje je u svibnju ove godine pogodila katastrofalna poplava.
 
Sve zainteresirane fizičke i pravne osobe mogu zatražiti natječajnu dokumentaciju slanjem zahtjeva na adresu elektroničke pošte potpore@hakom.hr s nazivom predmeta (Subject) „Zahtjev za natječajnom dokumentacijom – šesti krug“. Krajnji rok za predaju ponuda je 15. rujna 2014., kada je i javno otvaranje ponuda.. Odluka o dodjeli potpora bit će objavljena do 3. listopada 2014.
 
Sve informacije o Programu razvoja interneta i širokopojasnog pristupa internetu na područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima i otocima dostupne su putem HAKOM-ovih internetskih stranica na adresi www.hakom.hr/default.aspx?id=50.
 
                                                                                                 # # #
   
"Odgovori na pitanja i zahtjeve" za pojašnjenjem Natječajne dokumentacije za dodjelu državnih potpora za brzi razvoj širokopojasnih mreža na područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima i na otocima–šesti krug“.


Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: https://www.hakom.hr
Za postavljanje pitanja potrebna je registracija.
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.
 
 ispiši stranicu