e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM donio pravilnike iz područja radiokomunikacija

VIJEST
 
ZAGREB, 30. srpnja 2014. – Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) danas je donijela dva pravilnika iz područja radiokomunikacija: Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o uvjetima dodjele i uporabe radiofrekvencijskog spektra i Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o amaterskim radijskim komunikacijama.
 
Svrha izmjena je pojednostavljenje postupaka izdavanja pojedinih dozvola, odnosno usklađivanje s Tablicom namjene radiofrekvencijskog spektra i izmjenama ZEK-a, kao i druge izmjene za koje se ukazala potreba u praksi.
 
Navedeni pravilnici stupaju na snagu 1. rujna 2014.
 
Predmetni pravilnici objavljeni su na internetskim stranicama HAKOM-a:https://www.hakom.hr/default.aspx?id=317.
 
Odgovore na komentare na javnoj raspravi, koja je trajala od 3. srpnja do 18. srpnja 2014. možete pronaći putem sljedećih poveznica: https://www.hakom.hr/default.aspx?id=116&subID=2309 i https://www.hakom.hr/default.aspx?id=116&subID=2308.

                                                                                                 # # #
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: https://www.hakom.hr
Za postavljanje pitanja potrebna je registracija.
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.
 

 
 
 ispiši stranicu