e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM na forumu o upravljanju internetom

VIJEST

Zagreb, 1.rujna 2014. - U Istanbulu se od 2. do 5. rujna održava 9. godišnji sastanak IGF-a (Internet Governance Forum – Forum o upravljanju internetom), na kojem će se, između ostalog, raspravljati i o problematici budućnosti upravljanja internetom. Očekuje se održavanje više od 100 različitih sjednica kojima će se omogućiti rasprava o stavovima raznih interesnih skupina iz različitih dijelova svijeta. Na dvije glavne sjednice raspravljat će se o daljnjoj globalizaciji funkcije tijela IANA (tijelo za dodjelu mrežnih brojeva na internetu - Internet Assigned Numbers Authority), odnosno prenošenje ključnih internetskih administrativnih funkcija na širu zajednicu po modelu više zainteresiranih strana te o mrežnoj neutralnosti. IGF će također aktivno reagirati na ishode konferencije NETmundiala, održanog ove godine u Brazilu s ciljem ubrzavanja reforme modela upravljanja internetom
IGF je nastao prigodom Svjetskog sastanka na vrhu o informacijskom društvu (World Summit on Information Society, WSIS) kako bi omogućio rasprave usmjerene na budućnost globalne politike interneta među svim interesnim skupinama.
                                                                                                            
                                                                                                         # # #
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: https://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.
 ispiši stranicu