e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM na 7. Danima inženjera elektrotehnike

VIJEST
 
HAKOM sudjeluje na 7. Danima inženjera elektrotehnike, koji se održavaju od 25 – 27. rujna u Zadru.
 
ZAGREB, 25. rujna 2014. – U Zadru se od 25 - 27. rujna 2014., u organizaciji Hrvatske komore inženjera elektrotehnike (HKIE), održavaju 7. Dani inženjera elektrotehnike. HKIE organizira ovakve skupove kako bi omogućila svojim članovima, ovlaštenim inženjerima, stručno usavršavanje i upoznavanje s propisima u području elektrotehnike.
 
Na skupu je HAKOM-ov stručnjak Vladimir Žuti predstavio stručni rad na temu „Planiranje i projektiranje svjetlovodne distribucijske mreže“. S obzirom na to da HAKOM donosi dio propisa na području elektroničkih komunikacija, ovom prigodom sudionicima skupa pobliže su pojašnjeni propisi, osobito odredbe Pravilnika o svjetlovodnim elektroničkim komunikacijskim mrežama, koje ovlašteni inženjeri izravno moraju primjenjivati prilikom planiranja, projektiranja i gradnje elektroničke komunikacijske infrastrukture i mreže.
 
Prti tome je istaknuta važna uloga i odgovornost jedinica lokalne i regionalne samouprave u pripremi pojedinačnih projekata u natjecanju za poticajna sredstva Europske Unije, te su također objašnjene zapreke ulagačima, koje proizlaze iz neusklađenosti regulative, osobito s propisima prostornoga uređenja i gradnje.
 
 
Raspored predavanja i događanja može se pronaći na poveznici http://www.hkie.hr/vijesti-aktualnosti/
 
 
                                                                                                 # # #
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: https://www.hakom.hr
Za postavljanje pitanja potrebna je registracija.
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.
 
 ispiši stranicu