e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM na trećoj ovogodišnjoj plenarnoj sjednici BEREC-a

VIJEST
  
HAKOM sudjeluje na trećoj ovogodišnjoj plenarnoj sjednici BEREC-a, koja se održava 25. i 26. rujna u Rimu
 
ZAGREB, 26. rujna 2014. – U Rimu se 25. i 26. rujna 2014. održava plenarna sjednica BEREC-a (Body of European Regulators for Electronic Communications), a jedna od glavnih tema plenarne sjednice BEREC-a je rasprava o međunarodnom roamingu. Naime, nakon prijedloga Europskog parlamenta da krajnji korisnici od kraja 2015. mogu u inozemstvu razgovarati po cijenama nacionalnih poziva (Roam Like at Home - RLAH), u određivanju budućeg modela korištenja roaming usluga izrazito važnom se pokazala aktivna suradnja BEREC-a s europskim institucijama.
 
Na sjednici je predstavljen i jasan plan zadataka i odgovornosti IRG-a (Independent Regulatory Group) u 2015. Veća odgovornost IRG-a u odnosu na 2014. rasteretit će radni program BEREC-a, što će dovesti do veće učinkovitosti u radu obje institucije. Isto tako, za javnu raspravu je izglasan dokument koji će regulatorima služiti kao uputa kako spriječiti da se usluge na tržištu nude ispod stvarnih troškova i time zadrže uvjeti djelotvornog tržišnog natjecanja.
 
Dan prije plenarne sjednice održana je radionica na temu izazova u okruženju mreža novih generacija. Najveći izazov stvaranju zajedničkog stajališta predstavlja značajna razlika među zemljama u smislu infrastrukturne konkurencije te (ne)spremnost korisnika da za usluge putem mreža novih generacija plate više.
 
Predstavnici HAKOM-a na trećoj plenarnoj sjednici su zamjenik predsjednika HAKOM-a Domagoj Jurjević, koji je ujedno i potpredsjedavajući BEREC-a, član Vijeća HAKOM-a Nikola Popović te pomoćnik ravnatelja Marko Čavlović.
                                                                                                                                    
                                                                                                    # # #
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: https://www.hakom.hr
Za postavljanje pitanja potrebna je registracija.
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.
 
 ispiši stranicu