e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

Zamjenik generalnog tajnika Međunarodne telekomunikacijske unije (ITU) u posjetu HAKOM-u

VIJEST

Danas je u posjeti HAKOM-u zamjenik generalnog tajnika Međunarodne telekomunikacijske unije (ITU).Cilj posjeta je produbljivanje suradnje između ITU-a i Republike Hrvatske, te razmjena iskustava u području elektroničkih komunikacija.

ZAGREB, 30. rujna 2014. – Zamjenik generalnog tajnika Međunarodne telekomunikacijske unije (ITU) danas je po prvi puta u posjeti Hrvatskoj regulatornoj agenciji za mrežne djelatnosti (HAKOM). Gospodin Houlin Zhao  već osam godina obnaša dužnost zamjenika generalnog tajnika ITU-a i jedini je kandidat za mjesto generalnog tajnika na predstojećoj izbornoj konferenciji ITU (ITU PP) koja se održava u listopadu u Južnoj Koreji. Gospodin Houlin Zhao, razmijeno je iskustva s predstavnicima HAKOM-a i Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture u području elektroničkih komunikacija. U sklopu posjeta prezentirana je uloga i aktivnosti HAKOM-a, projekti za poticanje razvoja elektroničkih komunikacija i širokopojasnog pristupa, mogućnosti rješavanja štetnih smetnji iz Republike Italije te mogućnosti produbljivanja suradnje između ITU-a i Republike Hrvatske. Nakon razmjene mišljenja o brojnim temama, visoki gost je obišao HAKOM, te kontrolno-mjerno središte u HAKOM-u zajedno s mjernim vozilima, gdje su ga domaćini informirali o važnim aktivnostima i projektima koji su u tijeku.

 
                                                                                                 # # #                                                                
                                                                                                  


                                                                                             
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)

Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: https://www.hakom.hr
Za postavljanje pitanja potrebna je registracija.
 
 
O HAKOM-u:
 

HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.
                                                                                                                                                                                                                                         
 ispiši stranicu