e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

Pokrenuta izrada novih društveno korisnih aplikacija

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE
 

Završen je deveti krug javnih nadmetanja za izradu društveno korisnih aplikacija u sklopu HAKOM-ovog Programa potpora te su odabrani najbolji ponuditelji. Time ideje odabrane za izradu ulaze u završnu fazu te se njihovo puštanje u rad očekuje tijekom sljedeće godine.
 
ZAGREB, 7. listopada 2014. – Istekom roka za dostavu ponuda u sklopu devetog javnog nadmetanja za izradu društveno korisnih aplikacija Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) provela je javno otvaranje ponuda i odabrala najbolje ponuditelje. Naime, HAKOM je u srpnju ove godine pokrenuo javno nadmetanje za izradu šest aplikacija (eNovorođenče, Programske e-usluge Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO), Cro112, Volonteri za civilnu zaštitu, Sustav za prikupljanje podataka o resursima zaštite i spašavanja (ZiS) te Hrvatski crveni križ (HCK) – Mobilna tehnologija u službi humanosti). Ukupno procijenjena vrijednost nabave aplikacija podijeljenih u grupe bila je pet milijuna kuna. Predmetno nadmetanje izazvalo je veliki interes hrvatskih tvrtki te je na nadmetanja pristiglo 49 ponuda. Postupak odabira je u potpunosti završen za pet aplikacija pri čemu su nakon detaljne analize svih ponuda, u skladu sa Zakonom o javnoj nabavi, odabrane one najpovoljnije. Temelj odabira bila je najniža ponuđena cijena uz zadovoljenje svih uvjeta iz natječajne dokumentacije. Spomenute aplikacije će nakon realizacije biti dostupne svim zainteresiranim građanima, što se očekuje u idućoj godini.
 
HAKOM nastavlja sa sljedećim fazama izrade programskih aplikacija iz programa potpora, a u tijeku je izrada natječajne dokumentacije za preostale odabrane ideje raznovrsnih programskih rješenja koja će olakšati život građanima Republike Hrvatske. Izradom aplikacija želi se doprinijeti bržem razvoju „širokopojasnog ekosustava“ – širokopojasnih mreža, aplikacija od koristi stanovništvu i informacijske infrastrukture poput poslužitelja i korisničkih terminala. Dosad je HAKOM pokrenuo izradu internetskih aplikacija iz područja zdravstva, zaštite i spašavanja, obrazovanja, poljoprivrede, e-sigurnosti i e-vlada usluga.
 
                                                                                                                # # #
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: https://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta
 ispiši stranicu