e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM na ESRI korisničkoj konferenciji

VIJEST 
 
HAKOM na ESRI korisničkoj konferenciji
 
U Splitu se održava konferencija korisnika geoinformacijskih sustava na kojoj je HAKOM predstavio svoj preglednik dostupnosti širokopojasnog pristupa u RH.
 
ZAGREB, 13. listopada 2014. – U Splitu se od 12. do 15. listopada održava ESRI konferencija korisnika geoinformacijskih sustava, koja broji preko 500 sudionika sa svih kontinenata osim Australije. Na konferenciji je predsjednik Vijeća, dr.sc. Dražen Lučić, održao jedno od uvodnih predavanja pod nazivom "Geographic Information Systems for Faster Development of Broadband Communications in Republic of Croatia" te je sudjelovao i u panel raspravi pod nazivom „Broadband networks and the role of the regulatory agencies in fixed telecommunications management".
 
HAKOM je razvio nekoliko aplikacija temeljenih na geoinformacijskim sustavima u suradnji s hrvatskim tvrtkama, a u tijeku je i daljnji razvoj u koordinaciji s Državnom geodetskom upravom i nadležnim ministarstvima.
 
Više informacija o ESRI konferenciji u Splitu može se pronaći na internetskoj poveznici http://www.esri.com/events/euc       

                                                                                                 # # #
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: https://www.hakom.hr
Za postavljanje pitanja potrebna je registracija.
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.
 
 ispiši stranicu