e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

Preko sedamdeset ciljanih korisnika dobit će brzu internetsku vezu

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE
 
Dodatnih sedamdesetak ciljanih korisnika iskazalo je interes priključiti se HAKOM-ovom programu potpora te je pokrenut sedmi krug natječaja za dodjelu državnih potpora za njihovo spajanje na širokopojasnu infrastrukturu.
 
ZAGREB, 17. listopada 2014. – Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) objavila je sedmi javni natječaj za dodjelu državnih potpora za izgradnju potrebne elektroničke komunikacijske infrastrukture za brzi razvoj širokopojasnih mreža. Natječaj je objavljen u sklopu HAKOM-ovog Programa razvoja interneta i širokopojasnog pristupa internetu na područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima i otocima, a njime se želi izgraditi potrebna infrastruktura za ciljane korisnike u Republici Hrvatskoj poput domova zdravlja, školskih i drugih ustanova javne vlasti.
 
Podsjetimo, do sada je HAKOM proveo šest natječaja za državne potpore obuhvaćajući svojim programom potpora sve prijavljene ciljane korisnike u svim županijama. Ovim posljednjim natječajem nastoji se spojiti dodatnih sedamdesetak ciljanih korisnika na području osam županija koji su naknadno iskazali interes pristupiti HAKOM-ovu programu potpora.
 
Sve zainteresirane fizičke i pravne osobe mogu zatražiti natječajnu dokumentaciju slanjem zahtjeva na adresu elektroničke pošte potpore@hakom.hr s nazivom predmeta (Subject) „Zahtjev za natječajnom dokumentacijom – sedmi krug“.
 
Krajnji rok za predaju ponuda je 21. studenoga 2014. Svi upiti za dodatnim informacijama i pojašnjenjima u međuvremenu se do 29. listopada mogu slati na istovjetnu adresu (potpore@hakom.hr). Na sve će upite biti odgovoreno najkasnije do 4. studenoga 2014., nakon čega slijedi javno otvaranje ponuda 21. studenoga 2014. s početkom u 13:00 sati. Odluka o dodjeli potpora bit će objavljena do 3. prosinca 2014.
 
Sve informacije o Programu razvoja interneta i širokopojasnog pristupa internetu na područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima i otocima dostupne su putem HAKOM-ovih internetskih stranica na adresi www.hakom.hr/default.aspx?id=50, a odluka o natječaju na https://www.hakom.hr/default.aspx?id=45.
 
 
                                                                                                    # # #
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: https://www.hakom.hr
Za postavljanje pitanja potrebna je registracija.
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.
 
 ispiši stranicu