e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

Konferencija opunomoćenika Svjetske telekomunikacijske zajednice

VIJEST
 
U Republici Koreji održava se 14. konferencija opunomoćenika Svjetske telekomunikacijske zajednice. Na konferenciji sudjeluje i HAKOM kao jedan od predstavnika RH.
 
ZAGREB, 20. listopada 2014. –- Od 20. listopada do 7. studenog u Busanu, Republika Koreja, održava se 14. konferencija opunomoćenika Svjetske telekomunikacijske zajednice (ITU). Predstavnici 193 država članica ITU će se sastati nakon četiri godine od prošle konferencije, održane u Guadalajari, Meksiko, i izabrati novi čelnike te dogovoriti smjernice razvoja telekomunikacija u budućnosti, uključujući i upravljanje internetom,
 
Delegaciju Republike Hrvatske, osim predstavnika Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, čine i predstavnici HAKOM-a: predsjednik Vijeća, dr.sc. Dražen Lučić, zamjenik predsjednika Vijeća, Domagoj Jurjević, ravnatelj, mr.sc. Mario Weber, i pomoćnik ravnatelja, Marko Čavlović. Konferencija je ujedno izvrsna prigoda za uspostavu i produbljenje suradnje HAKOM-a s regulatorima država izvana Europe.
 
Više informacija o konferenciji može se naći na poveznici: http://www.itu.int/en/plenipotentiary/2014/Pages/default.aspx
 
                                                                                               # # #
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: https://www.hakom.hr
Za postavljanje pitanja potrebna je registracija.
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.
 
 ispiši stranicu