e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

Potpisan sporazum o suradnji s Republikom Korejom

VIJEST

HAKOM je na marginama Konferencije opunomoćenika ITU-a potpisao sporazum o suradnji u području upravljanja radiofrekvencijskim spektrom s Ministarstvom znanosti, informatičke tehnologije i planiranja Republike Koreje. Sporazumom će se produbiti dosadašnja suradnja s korejskim tijelima javne vlasti koja se bave elektroničkim komunikacijama.
 

ZAGREB, 24. listopada 2014. – Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) i Ministarstvo znanosti, informatičke tehnologije i planiranja (MSIP) Republike Koreje potpisali su sporazum o suradnji u području upravljanja radiofrekvencijskog spektra. Sporazum je nastavak suradnje između korejskog Središnjeg ureda za upravljanje radiofrekvencijskim spektrom (CRMO), koji je sastavni dio Ministarstva, i HAKOM-a. Sporazum je potpisan tijekom Konferencije opunomoćenika Međunarodne telekomunikacijske zajednice (ITU), koja se održava svake četiri godine, a ove u Busanu, Republika Koreja. Potpisnici sporazuma su ministar Yanghee Choi i predsjednik Vijeća HAKOM-a, dr.sc. Dražen Lučić, u nazočnosti direktorice CRMO, gospođe Myoung Hee Kim, glavnog direktora Ureda za međunarodnu suradnju Ministarstva, dr.sc. Jae-hong Lee-a, i direktora Instituta za istraživanja u elektronici i telekomunikacijama (ETRI), dr.sc. Yong-Seok Choi-a.

 
                                                                                                      
                                                                                              # # #
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: https://www.hakom.hr
Za postavljanje pitanja potrebna je registracija.
 
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.
 
 ispiši stranicu