e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM objavio četvrti Javni poziv za dostavu idejnih rješenja softverskih aplikacija i usluga

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE 
 
HAKOM je pokrenuo četvrti javni poziv za prikupljanje idejnih rješenja za razvoj internetskih aplikacija i usluga, a njihovim odabirom i implementacijom cilj je ubrzati razvoj širokopojasnog pristupa internetu u Republici Hrvatskoj.
 
ZAGREB, 7. studenog 2014. – Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) obavještava sve zainteresirane da je raspisala četvrti krug javnog poziva za dostavu projektnih idejnih rješenja za razvoj softverskih aplikacija i usluga za poticanje i ujednačavanje razvoja širokopojasnosti u Republici Hrvatskoj, a osobito na područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima i otocima. Cilj javnog poziva je prikupiti idejna rješenja za softverske aplikacije i usluge koje potpomažu razvoj gospodarstva i kakvoću života u Republici Hrvatskoj, tj. potpomažu razvoj područja uzbunjivanja/spašavanja, sigurnosti i humanih djelatnosti.
 
Nakon što su u prethodna tri kruga prikupljena mnoga idejna rješenja čija će implementacija neminovno dovesti do povećanja kakvoće života u Republici Hrvatskoj, HAKOM novim javnim pozivom želi dodatno naglasiti važnost sadržaja kao jednog od pokretača razvoja širokopojasnog pristupa.
 
Poziv je otvoren za sve zainteresirane pravne ili fizičke osobe – tijela državne uprave, lokalne zajednice, obrazovne i istraživačke institucije, privatna i javna poduzeća, neprofitne organizacije te građane. Važno je napomenuti kako svoja idejna rješenja mogu dostaviti i sudionici prethodna tri javna poziva.
 
Javni poziv za dostavu idejnih rješenja objavljen je na internetskim stranicama HAKOM-a na poveznici https://www.hakom.hr/default.aspx?id=115 i traje do 19. studenog 2014.

                                                                                                      # # #
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: https://www.hakom.hr
Za postavljanje pitanja potrebna je registracija.
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištu elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga. Agencija štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora raznolikih komunikacijskih i poštanskih usluga po prihvatljivim cijenama, definira održive konkurentne uvjete operatorima i davateljima usluga uz pravedne uvjete za povrat investicija te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kvaliteti života u RH upotrebom modernih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga, podržavanje rasta investicija i inovacija u tržište elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga, osiguravanje učinkovitog korištenja ograničenih resursa, ubrzanje rasta širokopojasnih proizvoda i usluga, osiguravanje pristupačne ponude komunikacijskih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, definiranje i implementiranje učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih kompetencija reguliranja tržišta.
 
 ispiši stranicu