e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

Drugi posjet Korejske komunikacijske agencije HAKOM-u

VIJEST
 
Nakon posjeta prošle godine, i nedavnog potpisivanja sporazuma o razumijevanju s korejskim ministarstvom mjerodavnim za područje elektroničkih komunikacija, Korejska komunikacijska agencija ponovo je u posjeti HAKOM-u.
 
ZAGREB, 11. studenoga 2014. – Delegacija Korejske komunikacijske agencije (Korean Communications Agency, KCA), gospoda Young-Min Ahn i Kyung-Ku Jung, posjetila je HAKOM u sklopu nastavka suradnje ove dvije institucije. Cilj posjete je upoznavanje i razmjena iskustava i znanja iz područja upravljanja radiofrekvencijskim spektrom za radio i televiziju, uključujući kontrolu i nadzor uporabe spektra, te operativnog upravljanja regulatornim tijelom. Posjet je uslijedio nedugo nakon potpisivanja sporazuma o suradnji s Ministarstvom znanosti, informatičke tehnologije i planiranja Republike Koreje (MSIP) i nastavak je suradnje iz rujna prošle godine, kada je KCA odabrala Hrvatsku kao primjer uspjeha u upravljanju RF spektrom i liberalizacije elektroničkih komunikacija nedugo nakon rata za neovisnost.
 
                                                                                                     
 

                                                                                                  # # #

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:

 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: https://www.hakom.hr
Za postavljanje pitanja potrebna je registracija.
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.
 
 ispiši stranicu