e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

Održana godišnja plenarna skupština IRG Rail-a

VIJEST 
 
U Luksemburgu je 19. i 20. studenoga održana godišnja plenarna skupština IRG Rail-a,  Mreže europskih regulatornih tijela za željeznicu, čiji je član i HAKOM.
 
ZAGREB, 21. studenoga 2014. – U Luksemburgu je 19. i 20. studenoga održana godišnja plenarna skupština neovisne skupine regulatornih tijela za željeznicu (Independent Regulators’ Group – Rail), a HAKOM su predstavljali član Vijeća HAKOM-a, dr. sc. Nikola Popović, i dipl. iur. Dragica Flam, viša stručnjakinja za željezničke usluge.
 
Na plenarnom sastanku su usvojena tri dokumenta koja predstavljaju zajednički stav IRG Rail-a. Njima su obuhvaćeni metodologija za izračun izravnih troškova, koji nastaju kao posljedica prometovanja vlaka, metodologija izračuna naknada za željezničke usluge na zakrčenom dijelu infrastrukture te uloga regulatornih tijela u odnosu na koridorski OSS (One-Stop-Shop) radi harmoniziranog pristupa u nadzoru željezničkih teretnih koridora. Na skupu se raspravljalo i o drugim temama bitnim za zajedničko europsko željezničko tržište.
                                                                                                                       
Osim rasprave i glasanja o središnjim temama, ocijenjen je napredak IRG-Rail tijekom 2014. i predstavljen program rada za sljedeću godinu.  
 
                                                                                                # # # 
 
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: https://www.hakom.hr
Za postavljanje pitanja potrebna je registracija.
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.
 ispiši stranicu