e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM–u dodijeljena nagrada Prijatelj Hrvatske sekcije IEEE za 2014.

VIJEST

Nagrada Prijatelj Hrvatske sekcije IEEE za 2014. dodijeljena je Hrvatskoj regulatornoj agenciji za mrežne djelatnosti.
 
ZAGREB, 28. studenoga 2014. – Na 9. svečanoj večeri Hrvatske sekcije IEEE, održanoj 26. studenoga 2014. u hotelu International, odbor za nagrađivanje Hrvatske sekcije IEEE dodijelio je godišnje nagrade Hrvatske sekcije IEEE za 2014. godinu. Dobitnik ovogodišnje nagrade Prijatelj Hrvatske sekcije IEEE-a je Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) za poseban doprinos Hrvatskoj sekciji IEEE kroz pokroviteljstvo znanstvenih skupova, suorganizaciju radionica te poticanje članstva i aktivnosti svojih zaposlenika. Nagrada je uručena mr. sc. Mariu Weberu, ravnatelju HAKOM-a, koji je zajedno s mr. sc. Željkom Tabakovićem, pomoćnikom ravnatelja, predstavljao HAKOM na svečanoj dodjeli.  
 
Hrvatska sekcija IEEE svake godine dodijeli nekoliko godišnjih nagrada istaknutim pojedincima i tvrtkama koje podupiru njezin rad. HAKOM dugi niz godina potpomaže aktivnosti Hrvatske sekcije IEEE-a kroz pokroviteljstvo međunarodnih skupova u organizaciji IEEE-a te poticanje svojih zaposlenika na aktivno sudjelovanje u radu Hrvatske sekcije IEEE pisanjem znanstvenih radova te sudjelovanjem u radionicama i panel raspravama. Nagrada je još jedan dokaz prepoznatljivosti i ugleda HAKOM-a, a dodatna je vrijednost činjenica da je dobivena od kolega iz znanstvene zajednice. Ne treba zaboraviti niti da je dr. sc. Ana Katalinić Mucalo, HAKOM-ova stručnjakinja za područje radiokomunikacije, već drugi mandat tajnica Hrvatske sekcije IEEE te da je 2012. dobila nagradu za doprinos radu sekcije.
 
Na svečanoj večeri su dodijeljene i ostale godišnje nagrade Hrvatske sekcije IEEE. Nagrada Nikola Tesla dodijeljena je prof. dr. sc. Ignacu Lovreku (Sveučilište u Zagrebu) za izniman znanstveni, stručni i obrazovni doprinos u području elektrotehnike i računarstva te značajna ostvarenja u primjeni informacijske i komunikacijske tehnologije. Nagrada za izniman doprinos Hrvatskoj sekciji IEEE dodijeljena je dr. sc. Josipu Balenu (Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku) za višegodišnji doprinos poticanju, uspješnosti i međunarodnoj vidljivosti studentskih aktivnosti Hrvatske sekcije IEEE. Nagrada Hrvatske sekcije IEEE za izniman doprinos u inženjerskom obrazovanju uručena je prof. dr. sc. Vladimiru Mikuličiću (Sveučilište u Zagrebu) za iznimne obrazovne aktivnosti u području elektroenergetskih sustava, a nagrada Hrvatske sekcije IEEE za izniman inženjerski doprinos prof. dr. sc. Šandoru Dembitzu (Sveučilište u Zagrebu) za ideju i razvoj Haschecka, hrvatskog akademskog pravopisnog mrežnog provjernika, koji besplatno služi internetskim korisnicima već više od dva desetljeća.
 
 
                                                                                                            # # #
 
 
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07                
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: https://www.hakom.hr
Za postavljanje pitanja potrebna je registracija.
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.
 
 ispiši stranicu