e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

Osnovano Povjerenstvo za usluge elektroničkih komunikacija pri Nacionalnom vijeću za zaštitu potrošača

VIJEST 
 
U sklopu Nacionalnog povjerenstva za zaštitu potrošača, koje ima zadaću sudjelovati u izradi i praćenju Nacionalnog programa zaštite potrošača te kreiranju politike zaštite potrošača, osnovano je posebno Povjerenstvo za usluge elektroničkih komunikacija radi učinkovitijeg pristupanja potrošačkoj problematici u elektroničkim komunikacijama - specifičnom tržištu s najviše pojedinačnih usluga. Mjesto predsjednika povjerenstva pripalo je HAKOM-u.
 
ZAGREB, 5. prosinca 2014. – U sklopu Nacionalnog povjerenstva za zaštitu potrošača osnovano je Povjerenstvo za usluge elektroničkih komunikacija. Povjerenstvo je radno tijelo Nacionalnog vijeća u sastavu predstavnika Hrvatske regulatorne agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM), gospodina Ive Majerskog, rukovoditelja Odjela informiranja i zaštite korisnika, koji je ujedno i predsjednik Povjerenstva, predstavnika Ministarstva gospodarstva kao krovnog tijela za zaštitu potrošača, te predstavnika nacionalnih udruga za zaštitu potrošača i operatora. Povjerenstvo je osnovano kako bi se učinkovitije moglo baviti izazovima u zaštiti potrošača u elektroničkim komunikacijama s obzirom na dvije specifičnosti ovog tržišta: raširenosti usluga koje višestruko premašuju broj stanovnika u RH te činjenicu da je liberalizacija tržišta započeta među prvima i najdalje je odmakla uspoređujući je s ostalim uslugama koje se nude u RH.
 
Povjerenstvo će se, pored tržišta elektroničkih komunikacija, u sklopu rada Nacionalnog vijeća baviti i pronalaženjem najbolje prakse za općenite probleme nevezane isključivo za komunikacijske usluge, a koje se mogu preslikati na druga tržišta na kojima Republiku Hrvatsku tek čeka potpuna liberalizacija.
 
Više o zaštiti potrošača može se pronaći na poveznici:http://potrosac.mingorp.hr/hr/potrosac/
 
                                                                                                     # # #
 
 
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: https://www.hakom.hr
Za postavljanje pitanja potrebna je registracija.
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.
 
 ispiši stranicu